Cikloturizam Virovitičko-podravske županije: Otkrijte bogatstvo ponude aktivnog odmora

Brojni aduti Virovitičko-podravske županije u svojoj raskošnoj lepezi otkrivaju se posjetiteljima kroz bogatu tradiciju kulturnog, gastronomskog i povijesnog identiteta. No, sve više posjetitelja otkriva i prednosti aktivnog odmora bajkovitog sjeveroistočnog dijela Hrvatske koji ujedinjuje prostor Slavonije i Podravine. Cikloturizam, kao jedna od komparativnih prednosti ove županije, na radost brojnih rekreativnih i aktivnih biciklista, postao je jedan od ključnih razloga za posjetu pitoresknom Virovitičko-podravskom kraju.

Drava4Enjoy – zaokruženi ciokloturistički projekt Virovitičko-podravske županije

U Virovitičko-podravskoj županiji je uspostavljena mreža od čak 535 km označenih biciklističkih staza koje su podijeljene u 13 tematskih ruta, a dio kojih se odnosi na fizički nastavak ovim područjem dvije poznate međunarodne biciklističke rute – Drava ruta i EuroVelo 13 – Ruta željezne zavjese. Rute su u rasponu od kraćih do dužih, nizinskih i brdskih, manje i više zahtjevnih, odnosno mogu zadovoljiti različite biciklističke zahtjeve – i rekreativne i profesionalne. Navedene rute rezultat su uspješno provedenog projekta Drava4Enjoy, punog naziva Expirience and enjoy the Drava Valley by bicycle (Doživite i uživajte u Dravskoj nizini biciklom) i projekta Biciklističke staze uz rijeku Dravu.

Navedeni projekt sufinanciran je EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. i ujedno je bio najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska.

U sklopu navedenog projekta obnovljena je i kurija obitelji Janković u naselju Kapela Dvor, koja predstavlja središnju točku označenih biciklističkih staza te će ujedno biti i centar cikloturizma za ovaj dio Hrvatske.

(Hot Spots, www.vpz.hr)

IMG_7880

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content