Orahovačke udruge educirane o pisanju projekata te načinu udruživanja u zadruge

U hotelu Dukat u Orahovici u organizaciji Programa E-misija, u partnerstvu Udruga SOS Virovitice te domaćinstvo Zajednice športskih udruga grada Orahovice, održane su dvije iznimno poučne i vrijedne radionice za sve gradske udruge. Radionice su bile pod nazivima ”Od ideje do projekta” i “Koraci u pokretanju zadruga za udruge”.

Prvu radionicu održala je voditeljica Gordana Ramač koja je nazočnima prezentirala kako se pišu projekti:
-Mi smo ovdje prezentirali predstavnicima udrugama i lokalnih zajednica kako pristupiti i napisati projekt isključivo prema domaćim donatorima kao što su ministarstva, zaklade i slično. Radionica je koncipirana tako da se radi od prvih koraka na dalje, dakle, od raspisivanja natječaja do realizacije projekta. Prošli smo kroz sve obrasce, definiranje ciljeva, pristup svakom pisanju projekta i sve što je potrebno u pripremi jednog projekta. Ovakve radionice inače traju po cijeli dan, a mi smo ovdje u Orahovici podijelili dan na dvije teme u cilju da što više pojasnimo udrugama o ove dvije teme koje im mogu biti iznimno korisne. – rekla je Ramač.

Drugi dio radionice bio je posvećen radu zadruga, a istuje održala voditeljica Nikolina Turčinović-Dupor:
– kroz radionicu smo prošli svu proceduru kod osnivanja zadruge, dakle korak po korak kako do toga dolazi, potrebni troškovi za osnivanje te analizirali problemske točke samog osnivanja i rada zadruga. Neprofitni sektor, odnosno udruge, odabrali smo za ovu radionicu jer često dolazi do problema održivosti samih aktivnosti udruge,a tu mislimo da kada projekt završi udruga ostaje bez financijskih sredstava i ovoj jedan zapravo način kako se taj problem može riješiti, dakle udruživanjem. Drugi razlog je što se time razvija i zajednica u kojoj udruge djeluju jer se zadrugom potiče udruge i ljude općenito da se udružuju i to profitni i neprofitni sektor zajedno na dobrobit upravo lokalne zajednice. – rekla je Turčinović-Dupor. Radionicama u se odazvali predstavnici raznih udruga od sportskih preko braniteljski do ostalih orahovačkih i slatinskih udruga.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

2601radionice2

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content