„Viroexpo“ i „Osječki proljetni sajam“ prvi u Planu za 2016.

- PROMO -

Prema Planu međunarodnih i regionalnih sajmova Hrvatske obrtničke komore prvi na listi obrtničkih regionalnih sajmova u 2016. godini su virovitički 21. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „VIROEXPO“ i 23. „OSJEČKI PROLJETNI SAJAM“, koji će se održati 26.-28. veljače odnosno 4.-6. ožujka.

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore (HOK) na svojoj sjednici održanoj 10. prosinca 2015. donio je odluku kojom se za 2016. godinu utvrđuje Plan međunarodnih i regionalnih sajmova. HOK će organizirati i sufinancirati s 30% izlaganje svojih članova na 5 međunarodnih sajmova: Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu (24.02.-01.03.), Sajam poduzetništva i obrta u Gračanici (19.-22.04.), Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom sadu (14.-20.05.), Međunarodni obrtnički sajam u Celju (13.-18.09.) i Generalni sajam poduzetništva u Zenici (04.-08.10.).

Listu regionalnih obrtničkih sajmova predvodi Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „VIROEXPO“ u Virovitici (26.-28.02.), a zatim slijede: Proljetni sajam u Osijeku (04.-06.03.), „MESAP“ u Nedelišću (lipanj), Obrtnički sajam u Karlovcu (kolovoz), Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu (rujan), Zagorski gospodarski zbor u Krapini (rujan), Obrtnički i poduzetnički sajam u Požegi (rujan), Obrtnički sajam Istre u Puli (listopad), „SASO“ u Splitu (listopad) te Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima (studeni).

Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije ove godine će na sajmu Viroexpo osim svojih članova na velikom zajedničkom štandu okupiti i srednje škole s područja županije, pa će se posjetiteljima svojim radovima i promidžbenim materijalima predstaviti učenici Industrijsko-obrtničke i Strukovne škole iz Virovitice, Industrijsko-obrtničke škole iz Slatine, Srednje škole „Stjepan Ivšić“ iz Orahovice i Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače. Izlagački prostor za sve škole je besplatan budući da je Komora osigurala sredstva iz projekta „Promocija obrazovnih programa za obrtnička zanimanja“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

(www.okvpz.hr, Foto:Arhiva)

Povezane vijesti

Skip to content