Zima ponovno steže: Do kraja mjeseca minusi, snijega ima na Jankovcu, dok ga u nizini neće biti do kraja siječnja

Promjena vremena zahvatila je i Virovitičko-podravsku županiju tijekom noći i jutra. U zadnjih 24 sata, na području VPŽ palo je od 5 do 20 mm kiše. Snijeg je padao na visinama iznad cca 400 metara uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača od 3 do 10 cm pa je tako zabijelio biser Slavonije Jankovac, što se može vidjeti iz fotografija rendžera Parka prirode Papuk – Alena Jurenca. U najvišim predjelima VPŽ Papuku palo je oko 15 cm snijega, a temperatura zraka tijekom cijelog dana se kretala oko -2°C. U danima pred nama „valja“ se pripremiti na jutarnje minuse ali i dnevne.
U subotu i nedjelju očekujemo suho i stabilno vrijeme. Jutarnje temperature zraka očekujemo od -5°C do 0°C. Najviše dnevne od -1°C do +5°C. Očekujemo slab do umjeren na udare i jak vjetar sjevernih smjerova (sjeverni i sjeveroistočni) 20-60 km/h. Tjedan pred nama obilježit će minusi. Jutarnje temperature zraka očekujemo od -10°C ili koji stupanj niže do -3°C, najviše dnevne od -3°C do 0°C. Tijekom jutra i večeri moguća je mjestimična sumaglica ili magla. Moguća je mjestimična poledica. Očekujemo mix sunca i oblaka. Vjetar će od ponedjeljka postupno slabjeti.
U danima pred nama očekujemo suho ali hladno ponegdje i ledano vrijeme. Po trenutnim izlaznima numeričkog prognostičkog modela ECMWF ali i GFS do kraja siječnja ne treba se nadati osjetnijeg zatopljenja. Temperature zraka trebale bi se kretati u granicama višegodišnjih prosječnih vrijednosti ili nešto niže. Nove oborine izgledne su krajem siječnja… (www.icv.hr, kpa, Fotografije: Alen Jurenac)
alen

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content