26. rođendan Hrvatske demokratske zajednice Čačinci

U Domu kulture u Čačincima održana je svečanost proslave 26. obljetnice Hrvatske demokratske zajednice Čačinci, općine u kojoj je HDZ na čelu od stvaranja općina u Hrvatskoj. Uoči svečanosti nazočni su položili cvijeće i svijeće ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima u središtu Čačincima odavši tako počast onima koji su svojim životima stvorili Hrvatsku. Svečanosti su nazočili predsjednik Županijskog odbora HDZ VPŽ, saborski zastupnik Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, dopredsjednik ŽO HDZ VPŽ i orahovački gradonačelnik Josip Nemec te brojni načelnici i predstavnici općina s područja Županije. Prvi se nazočnima obratio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Čačinci i načelnik općine Mirko Mališ istaknuvši niz vrijednih projekata koje je općina pod vodstvom HDZ-a u proteklom razdoblju realizirala:
– Ovo nije samo proslava 26. rođendana već i obilježavanje konstante koja je u tom periodu postavila Hrvatska demokratska zajednica ovdje u Čačincima. Ta je konstanta i u dosljednosti provođenja zacrtanih projekata i programa koji su korist svih naših građana. Čačinci su ruralna sredina, ali s obilježjima urbane i svi napori su usmjereni ka osiguranju što boljih uvjeta za život mještana naše općine. Kroz svih ovih 26 godina naglasak svog djelovanja stavljamo na kapitalna ulaganja. Svake godine odradimo niz projekata, a evo u protekloj 2015. mogu izdvojiti uređenje 5 dječjih igrališta u mjestima općine, obnovljen je Hrvatski dom kulture, dovršena je vodoopskrbna mreža u Paušincima, ugrađene su nove eko rasvjete u školi, vrtiću i športskoj dvorani, a tu su još niz drugih radova i pomaganja našim sumještanima. Moram naglasiti da su svi ovi projekti financirani samo iz Proračuna općine Čačinci uz pomoć Županije jer u protekle tri godine nismo od države dobili ništa. Puno planova je pred nama, niz vrijednih projekata, a sada vjerujem uz veliku podršku države da će svi projekti uspješno biti realizirani – rekao je između ostalog Mirko Mališ.
U nastavku obljetnice nazočnima se obratio predsjednik Mladeži HDZ-a VPŽ Milan Krmpotić naglasivši:
– Najteža situacija i najugroženija skupina ljudi danas u Hrvatskoj su nažalost mladi. Svjedoci smo koliko naše rodbine i prijatelja odlazi trbuhom za kruhom i napušta Hrvatsku. Nadamo se da ćemo to promijeniti, mi mladi moramo jako puno raditi, predlagati, sugerirati, davati inicijative i ideje kako poboljšati život jer naša je stranka na vlasti i sada ima netko tko će nas poslušati što do sada nije bio slučaj. Pokazali smo da imamo sjajne i stručne ljude, naš današnji ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić izašao je upravo iz mladeži HDZ što pokazuje našu stručnost i velike mogućnosti – rekao je Krmpotić.
Obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak pohvalila je rad načelnika i tima općine Čačinci te naglasila kako će Županija i dalje biti na usluzi ovoj općini:
– Općina Čačinci i u budućnosti ima niz planova za nove projekte koje će Županija naravno podržati. Sada kada imamo i onu vertikalu prema ministarstvima, a posebno prema Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, očekujemo da će nam biti lakše, barem ćemo imati podršku, a za sve ostalo, za stručnost, za kvalitetu projekata, građevinske dozvole i sve što je potrebno, tu gradovi, općine i županija moraju odraditi svoj posao. Moramo se boriti, jer Hrvatska demokratska zajednica je ovdje u Čačincima ali u cijeloj Hrvatskoj uvijek bio čvrsta stijena pa neka tako i ostane – rekla je Bošnjak.
Na kraju svečanog djela 26. Obljetnice, obratio se predsjednik ŽO HDZ VPŽ, saborski zastupnik Josip Đakić dotaknuvši se nekoliko aktualnih državnih tema među kojima i one o nagađanjima o ukidanju Ministarstva hrvatskih branitelja:
– Najljepše je da imamo cilj, a danas ga imamo, to je blagostanje i boljitak naših građana. I ništa drugo nas ne interesira nego samo kako postići i dostići taj cilj. Naša preokupacija i na županijskom i na državnom nivou je da iznjedrimo što više projekata, zaposlimo što više kapaciteta i smanjimo ovu nesretnu nezaposlenost. Ništa nas ne može spriječiti u tome, ni napisi niti vrijeđanja, niti omalovažavanja i prozivke svih onih koji do sada upravljali Republikom Hrvatskom i zadužili je s preko 100 milijardi novih kuna, a ništa pozitivno nisu učinili. Činili su samo štetu svima, a posebno hrvatskim braniteljima i kada smo došli do hrvatskih branitelja želim naglasiti: Odgovorno vam tvrdim, nema nikakvoga gašenja Ministarstva hrvatskih branitelja! Hrvatski branitelji u Hrvatskoj demokratskoj zajednici su preokupacija i ponos, oni su sve u našem životu. Zbog toga vam mogu reći da su na području Virovitičko-podravske županije 70% načelnika i gradonačelnika hrvatski branitelji, u županijskoj skupštini 38% članova su iz braniteljske populacije i tako će biti i dalje. Već idućeg tjedna ćemo imati i ministra branitelja koji će posložiti ekipu, brinuti i raditi u interesu hrvatskih branitelja koji su iznijeli Domovinski rat, oslobodili Hrvatsku Domovinu. Želimo da jedinstvenim zakonom o pravima hrvatskih branitelja učinimo ono što je potrebno da ovaj devastirani zakonski akt koji je sada na snazi bude dopunjen sa svim potrebama, stavljen u jedne korice i proglašen ustavnim zakonom kojeg neće niti jedna politička opcija moći samostalno mijenjati i tada će biti sigurnost hrvatskih branitelja najveća. Vjerujte imamo dovoljno snage i dovoljno kvalitetnih i kompetentnih ljudi, dovoljno raširenu kvalitetnu mladež koja je završila fakultete koju trebamo staviti u funkciju upravljanja i služenja svom narodu i tada ćemo biti vjerodostojni političari. Naši načelnici i gradonačelnici su danas najvjerodostojniji pokazatelj kako funkcionira HDZ, to je politika naše stranke i nećemo stati i nikada se nećemo pokolebati – zaključio je Đakić. (www.hdz-vpz.com)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content