GK Zorin Dom Karlovac s predstavom “Karlstadt Kunst Cabare” zatvorit će 12. Virkas

U nedjelju, 6. ožujka, očekuje vas Karlstadt Kunst Cabare u izvedbi GK Zorin Dom Karlovac. Predstava će se održati u Kazalištu Virovitica s početkom u 19:30 sati.

Na duhovit i zanimljiv način predstava dočarava kako su Karlovčani preživjeli sva povijesno-politička previranja od najezde Turaka, Prvog svjetskog rata, Drugog svjetskog rata, Domovinskog rata te ulaska u EU. Saznat ćemo kako je živio Karlovčanin toga doba, kako živi danas, koje su ga muke mučile i kakva ga je sreća snašla. Kontrastiranjem situacija i povijesnih činjenica na kabaretski način inscenirala bi se jedna smiješna strana karlovačke povijesti. Ponukani idejom Karlovaca kao Hrvatske u malom i Karlovca kao tranzicijskog centra koji su oduvijek nastanjivali i posjećivali ljudi iz svih krajeva Hrvatske, dio te smiješne strane povijesti primijenit će se i na Hrvatsku. Tko smo i kuda idemo, jedno je od temeljnih pitanja kojim će se ovaj kabaret baviti.

Glumački tim sačinjen je od glumaca koji su vješti u sviranju instrumenata, plesu i pjevanju i koji će kroz pjesmu, suze i smijeh oživjeti povijest. Koristeći neke od narodnih napjeva ovog kraja pa sve do modernih pjesama drugih zemalja koje su globalizirale naš grad i našu kulturu, predstava istražuje identitet jednog malog grada u centru velike Europe, potrebu za očuvanjem tradicije te posljedice modernizacije i globalizacije.
“Svi putevi vode u Rim, a svi putevi vode kroz Karlovac…”

(www.icv.hr, žđ; Foto: Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content