Iz Virovitičkog lista: U Južnom bloku pod hitno otvoriti prodavaonicu

Vijeće gradskog Mjesnog odbora J. J. Strossmayera održalo je redovnu sjednicu na kojoj je dogovoreno kako u svoj rad treba što više uključiti svoje sugrađane kako bi im pomogli pri rješavanju, prvenstveno komunalnih, ali i ostalih problema na svom području.
Inače ovo je najveći mjesni odbor u Virovitici, koji broji oko 6 tisuća žitelja.
– Ove smo godine već imali nekoliko akcija, a to su prikriveno siromaštvo, dijeljenje mandarina osobama slabijeg imovinskog stanja te sa svojim sugrađanima aktivno radimo na detektiranju osoba, koje nisu u sustavu socijalne skrbi ili ne koriste usluge Caritasa, a u potrebi su. Pored navedenoga, na sjednici smo analizirali i u kakvom se stanju nalaze ceste i okoliš nakon zime, gdje smo izdvojili nekoliko kriznih točaka, a jedna od njih je i novoizgrađeni kružni tok kod groblja, koji je noću u potpunom mraku, tj. nema nikakvog osvjetljenja pa i dalje predstavlja kriznu točku u prometu.
Problemi se najviše odnose na loše stanje na nogostupima, cesta u Kačićevoj ulici dosta je oštećena, vjerojatno zbog čišćenja snijega, a poseban je problem Dravska ulica koja nema gradsku rasvjetu. U Južnom bloku neophodno je otvoriti prodavaonicu mješovite robe, a na gradskom groblju veći broj parkirališnih mjesta – kazao nam je o problematici na području odbora predsjednik Kristijan Gostimir. (www.icv.hr, zc, Fotografija: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content