Nastup 73 izlagača iz BiH na 21. „VIROEXPO-u 2016“

Predstavnici Privredne komore Unsko-sanskog kantona iz Bihaća potvrdili su Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, nastup 11 izlagača na 21. „VIROEXPO-u 2016“ međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, 26. – 28. veljače 2016. godine.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica, u cilju poticanja međusobnih gospodarskih odnosa, ima potpisan Sporazum o suradnji s Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona, koji su potpisali predsjednici Komora Ivan Slamić, u ime HGK – Županijske komore Virovitica i Ismet Pašalić, u ime Privredne komore Unsko – sanskog kantona u Bihaću, 11. rujna 2008.g.

Temeljem navedenog, gospodarstvo Virovitičko – podravske županije, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica se već tradicionalno predstavlja na sajmu „EKOBIS“ u Bihaću, a gospodarstvo Unsko – sanskog kantona, u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona iz Bihaća, na sajmu „VIROEXPO“ u Virovitici.

Predstavnici Privredne komore Brčko distrikta, potvrdili su Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, nastup 15 izlagača na 21. „VIROEXPO-u 2016“, a predstavnici Područne privredne komore Doboj su potvrdili nastup 11 izlagača na sajmu.

Predstavnici Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH – Ureda u Mostaru potvrdili su HGK – Županijskoj komori Virovitica, nastup 17 izlagača na 21. „VIROEXPO-u 2016“.

Suradnja HGK – Županijske komore Virovitica i Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, Ureda u Mostaru, ostvaruje se međusobnim predstavljanjem gospodarstava na sajmu u Mostaru i Virovitici te posjetom gospodarskih izaslanstava.

Na temelju Sporazuma o suradnji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, Ureda u Mostaru, potpisanog 15. studenog 1994., Privredna/gospodarska komora Federacije BiH predstavlja gospodarstvo BiH na sajmu VIROEXPO.

Predstavnici Kantonalne privredne komore Tuzla potvrdili su Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, nastup 19 izlagača s područja Tuzlanskog kantona, Federacije BiH na 21. „VIROEXPU 2016“

Ivan Slamić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, potpisao je 21. svibnja 1999. godine, u cilju poticanja međusobnih gospodarskih odnosa, Sporazum o suradnji s Imširom Imširović, predsjednikom Kantonalne privredne komore Tuzla, kojim je obuhvaćeno i međusobno sudjelovanje i predstavljanje gospodarstava na sajamskim manifestacijama u Tuzlanskom kantonu i Virovitičko – podravskoj županiji.

BiH sudjeluje na sajmu „VIROEXPO“ od 2001., a 2009 godine je bila zemlja partner, a ove godine se na sajmu predstavlja ukupno 73 izlagača iz BiH.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena RH i BiH, za razdoblje siječnja do listopada 2015. godine iznosila je 1,51, od čega je izvoz iznosio 1,05, a uvoz 0,46 milijardi dolara.(hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content