Osnivanjem folklorne skupine “Neven” u Donjim Meljanima nastavljena provedba projekta “Niti zavičaja”

U Područnoj školi Josipa Kozarca u Donjim Meljanima u ponedjeljak, 1. veljače, članovi KUD-a Dika Darijo Vrbaslija i Ivana Marović, održali su prezentaciju i plesnu radionicu sa članovima novoosnovane folklorne grupe „Neven“.

Prezentacijom i plesnom radionicom nastavljene su aktivnosti na projektu „Niti zavičaja“ kojim se pokušava očuvati lokalnu tradiciju, a čiji voditelj je psihologinja u OŠ Josipa Kozarca, Anja Kovač Mišura. „Osnovali smo folklornu skupinu koju će činiti šest učenika i šest učenica u Područnoj školi Donji Meljani“- izjavila je Mišura. Također je naglasila da su ime folklorne skupine –„Neven“ izabrali učenici i učiteljice PŠ Donji Meljani zbog toga što je ta biljka karakteristična za tu školu. Nakon osnivanja folklorne skupine ista je uz pomoć članova KUD-a Dika naučila nekoliko folklornih pokreta, plesova i starih napjeva

Članica KUD-a Dika Ivana Marović naglasila je da će se suradnja OŠ Josipa Kozarca i KUD-a na projektu i dalje nastaviti što znači da će članovi KUD-a rado pomoći folklornoj skupini „Neven“ u učenju starih pjesama i plesova te pripremi za buduće nastupe. Važno je naglasiti da su se djeca sa puno entuzijazma i veselja prihvatila učenje starih plesnih koraka i napjeva.(www.icv.hr,mt,foto:Marko Telišman)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content