U Središnjici HGK u Zagrebu susret predsjednika gospodarskih Komora investicijskog foruma osam zemalja

U četvrtak, 24. veljače će se u Središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu održati susret predsjednika gospodarskih Komora investicijskog foruma osam zemalja: Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, te Radne grupe za razvoj privatnog sektora koji djeluje u sklopu KIF-a.

Cilj je otvoriti raspravu o prioritetnim projektima i inicijativama koje mogu pridonijeti održivoj suradnji i većoj konkurentnosti, za koje će se od europskih organizacija i Europske komisije tražiti potpora.

Komora investicijskog foruma je osnovana na marginama Konferencije o jugoistoku Europe u ljeto 2015. godine u Beču, kao odgovor gospodarskih komora na gospodarske izazove Berlinskog procesa koji su pokrenule Njemačka, Austrija i Francuska, uz potporu EU.
Hrvatska gospodarska komora, kao domaćin susreta, predstaviti će četiri projekta, a konferenciju će otvoriti predsjednik HGK Luka Burilović.

Konferencija će okupiti visoke europske dužnosnike, otvorit će se rasprava o prioritetnim projektima i inicijativama koje mogu pridonijeti održivoj suradnji i većoj konkurentnosti jugoistočne Europe, za koje će se od europskih organizacija i Europske komisije tražiti potpora. Potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Želimir Kramarić predstavit će bitne projekte za budući gospodarski napredak i suradnju svih zemalja.

(hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content