U Čađavici održano natjecanje mladeži Crvenog križa

ČAĐAVICA – U Osnovnoj školi „Davorin Trstenjak“ u Čađavici održano je natjecanje podmlatka i mladeži Crvenoga križa s područja na kome djeluje Gradsko društvo CK Slatina, a to su grad Slatina i pet okolnih općina. Ovaj zanimljiv natjecateljski susret otvorili su ravnatelj Gradskog društva CK Slatina Vladimir Jelenčić, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević i ravnateljica škole Ksenija Žunec.
Natjecanje se sastojalo od pisane provjere teoretskog znanja o pružanju prve pomoći, poznavanja humanitarnog prava i povijesti organizacije hrvatskoga i međunarodnog Crvenoga križa, te od praktičnog ukazivanja prve pomoći. Svaka ekipa od pet učenika imala je zadatak zbrinuti tri ozlijeđene osobe i brinuti se o njima do dolaska stručne ekipe hitne medicinske pomoći. Na natjecanju je sudjelovalo šest ekipa iz šest osnovnih škola (iz Slatine, Nove Bukovice, Čađavice, Mikleuša i Voćina) i dvije ekipe iz Srednje škole Marka Marulića Slatina.
– Drago mi je što smo mogli ustupiti svoj školski prostor za održavanje toga natjecanja i želim se zahvaliti svim natjecateljima, mentorima i ostalima koji su sudjelovali u organizaciji na njihovoj pomoći i zalaganju tijekom dana, izjavila je ravnateljica Ksenija Žunec.

Prema riječima predsjednice Gradskog društva Crvenoga križa Slatina Ljiljane Peretin, na pripremanju učenika za ovakva natjecanja vrijedno se radi u društvu već niz godina. – Osim učenika, mentora i maskera, neophodna je i pomoć liječnika, i nama sve te godine svesrdno pomažu dr. Miroslav Venus i dr. Ivica Fotez, a ove godine pridružio nam se i dr. Danijel Rešetar. Možemo s ponosom i zadovoljstvom reći da imamo liječnike koji su voljni u svoje slobodno vrijeme i bez naknade pomoći u radu s mladima. I svi mi ostali koji sudjelujemo u ovim aktivnostima volonteri smo i tako potičemo djecu da i oni volontiraju, ne samo danas, nego i kad odrastu.
Najuspješnije ekipe iz svake kategorije nastupit će na međužupanijskom natjecanju u Osijeku 16. travnja, a to su ekipe slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca i Srednje škole Marka Marulića Slatina.(www.glas-slavonije.hr)

no images were found

 

lg.php?bannerid=404&campaignid=3&zoneid=25&source=Regija&loc=1&referer=http%3A%2F%2Fwww.glas slavonije

lg.php?bannerid=103&campaignid=19&zoneid=12&source=Regija&loc=1&referer=http%3A%2F%2Fwww.glas slavonije

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content