Dijabetička udruga Orahovica proslavila 15. rođendan

Dijabetička udruga Orahovica svečanom i izbornom Skupštinom obilježila je 15 godina rada i postojanja. U nazočnosti predstavnika udruga iz Županje, Slavonskog Broda, Donjeg Miholjca, Našica i Slatine te orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca, predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević predstavio je rad u proteklom razdoblju:

Udruga broji 120 članova i ponosni smo danas što slavimo ovaj za nas veliki jubilej. U proteklom razdoblju odradili smo 35 akcija kontrola šećera u krvi i mjerenja krvnog tlaka, imali 4 stručna predavanja te organizirali niz šetnji na relaciji središte Orahovice – Jezero koje su za nas oboljele od dijabetesa idealne. Naravno, posebno smo ponosni na organizaciju velike manifestacije pod nazivom ”Slatki na Papuku” te činjenicu da smo u sklopu te manifestacije potpisali sporazume o prijateljstvu s udrugama iz Slavonskog Broda, Tešnja i Zrenjanina. Pokušavamo na sve načine pomoći svojim članovima, jer dijabetes je okrutna bolest uz koju je oboljelima potrebna stalna briga i kontrola. Hvala svima koji nam pomažu i olakšavaju time život uz ovu bolest. – rekao je Martinčević.

U izbornom dijelu Skupštine imenovani su novi Izvršni i Nadzorni odbor. U novi Izvršni odbor izabrani su Lucija Čepek, Petar Čačinović, Franjo Janeš, Desa Kaltenbacher, Ivica Martinčević, Mirko Putniković, Dušanka Vuković i Milan Šimić, dok novi Nadzorni odbor čine Ankica Troha, Elizabeta Kiš i Marija Brbot. Kako je rekao predsjednik Martinčević, po Statutu udruge skupštine bira samo članove odbora, a funkcije Izvršni odbor pa je tako isti za novog/starog predsjednika izabrao Ivicu Martinčevića, a ostale funkcije bit će izabrane na prvom sastanku odbora. Na kraju Skupštine podijeljene su zahvalnice i plakete zaslužnima za 15-godišnji rad udruge pa je tako zlatnu plaketu dobila dr. Marijana Peček-Vidaković, srebrnu plaketu i titulu počasnog tajnika dobio je dugogodišnji tajnik Mirko Putniković te je također srebrnu plaketu dobila zastupnica farmaceutske tvrtke Roche Bosiljka Musulin, a zahvalnice Grad Orahovica, Lucija Čepek, općine Čačinci, Zdenci i Crnac, farmaceutska tvrtka Roche i IGM Radlovac. U točki riječ gostiju, na prijedlog predstavnika Dijabetičke udruge iz Slavonskog broda, dugogodišnjeg predsjednika Zorana Bijušića, manifestacija ”Slatki na Papuku” preimenovana je u ”Slatki na Jezeru” te je odlučeno kako će svaka buduća akcija biti održana upravo na Orahovačkom jezeru. Rad udruge pozdravili su članovi udruga gostiju te orahovački gradonačelnik Josip Nemec pohvalivši istu za naporan rad i sjajnu suradnju s Gradom.

Dobitinik zlatne plakete i dugogodišnji tajnik Mirko Putnikoviæ s predsjednikom Ivicom Martinèeviæem

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content