Edukacija novih volontera u udruzi Jaglac

U prostoru udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica, održana je edukacija za volontere u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom Zvono iz Belišća. Edukaciju su provele Nada Pušić, dipl.iur. i Tena Anić, mag.rehab.educ, a teme koje su obrađene bile su “Biti volonter”, “Kompetencije stečene volontiranjem” i “Pristup u radu s osobama s intelektualnim teškoćama i djeci s teškoćama u razvoju”. Na edukaciji je sudjelovalo 17 volontera, od kojih je 7 volontera već angažirano na projektu “Zajedno za sretno odrastanje”, kao i 10 novih volontera koji su se odazvali javnom natječaju Udruge:
-Udruga Jaglac organizira ovakve edukacije već treću godinu u nizu kao vid podrške novim volonterima u procesu uključivanja u rad udruge. Ove godine smo imali najveći odaziv volontera, posebice novih, koji su aktivno sudjelovali tijekom cijele edukacije, što ukazuje na njihovu visoku motiviranost i želju da svoje slobodno vrijeme, vještine i znanja daruju za dobrobit drugih. Ova je edukacija, također i jedna od aktivnosti podrške volonterima uključenim u projektu “Zajedno za sretno odrastanje” koji se provodi u tri osnovne škole na našem području i to u: Orahovici, Zdencima i Čačincima. Volonteri daju podršku učenicima s teškoćama u razvoju u provedbi radionica psiho-socijalne podrške koje vodi mlada magistrica psihologije. – kaže koordinatorica volontera u udruzi Jaglac Lidija Stojković te dodaje kako će novi volonteri biti uključeni u rad poludnevnog boravka kao asistenti u provedbi različitih aktivnosti:
-Bit će uključeni u radnoj okupaciji korisnika u Udruzi Jaglac i kao asistenti na bazenu u okviru aktivnosti koje provodi Plivački klub. Vjerujemo da ćemo zahvaljujući volonterskom angažmanu postojećih kao i novih volontera pružiti još kvalitetniju podršku našim korisnicima. – zaključila je Stojković. Na pitanje što očekuju od volontiranja u Udruzi Jaglac, novi volonteri bili su jedinstveni te su zajednički poručili ”Otvoreni smo za nova iskustva i vjerujemo da imamo što naučiti”

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

1303volonterijaglac1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content