FOTO: Radovi na Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici

U Virovitici je pred završetkom realizacija projekta Panonski drvni centar kompetencija. Projekt obuhvaća aktivnosti izgradnje, opremanja i razvoja Centra koji će pružati usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvoprerađivačkog sektora u Hrvatskoj i regiji i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije.

Njegova ukupna vrijednost je 44.701.237,17 kn, 99% vrijednosti sufinancira Europska unija, a razliku od 1 % Virovitičko-podravska županija, koja je prijavitelj projekta.

Završetak projekta planiran je u rujnu ove godine, kada će Centar biti operativno spreman za funkcioniranje i pružanje usluga, što znači da će biti izvedeni radovi, kompletno opremljen proizvodni pogon i profesionalni fotostudio, laboratorij za ispitivanje namještaja te zaposleno 6 visokoobrazovnih stručnih djelatnika čije će znanje biti na raspolaganju svim zainteresiranim korisnicima.

Također, u sklopu Centra nalazit će se i višenamjenski prostor za prezentacije i sastanke, istraživanje i razvoj, uredski prostori, parkirni prostor natkriven sunčanom elektranom…

Pogledajte kako teku radovi… (www.icv.hr; foto: Matija R.)

_MG_4223-Pano

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content