Goran Kočiš u gostima kod ugostitelja

Prvi razred kuharskog usmjerenja i njihovu razrednicu profesoricu Ljubicu Mihaljević ovih je dana iznenadio jedan neočekivani gost.

Njegovo je ime Goran Kočiš. Bio je učenik naše škole. Maturirao je 2000. godine. Trenutno je voditelj kuhinje Bistroa Apetit u Zagrebu. U prosincu prošle godine sa svojim kuharskim timom pripremio je svečanu večeru od 32 slijeda kao spomen svojim godinama života.

Dok su ga gledali u tv-emisiji ,,Najduži dan” na Prvom programu HRT-a i divili se njegovoj ljubavi prema namirnicama i hrani te organiziranosti u tijesnoj kuhinji, nisu mogli ni sanjati da bi ga mogli i upoznati.

No, upravo on došao je u našu školu pozdraviti bivšu razrednicu, ali i popričati s mladim kuharima.

,,Očekuje da mu se javimo čim završimo školu!”, s oduševljenjem se njegovih riječi sjećaju mladi kuhari. Svidjela su im se i pitanja koja je postavio i nad kojima su imali prilike zamisliti se i razmisliti o svojoj budućnosti u struci koju su odabrali – Tko želi biti kuhar? Koga zanima kuharstvo? Imate li cilj vezan uz struku koju ste izabrali?

Osim pitanjima, učenike 1.f oduševio je i savjetima: ,,Nemojte čekati. Radite na sebi. Čitajte stručne časopise. Učite i pratite novosti iz dobrih restorana. Pratite gastronomske sadržaje na internetu. Upoznajte razne kuhinje jer ćete tako upoznati sebe. Zacrtajte svoj cilj i usmjerite svoj rad prema tome.”

Prije nego što je požurio natrag u Zagreb gdje je u restoranu očekivao važne goste (za koje je učenicima ekskluzivno otkrio da će ih dočekati s telećim brizlama), zaključio je:

,,Sve je na vama i vašoj ljubavi prema hrani!”

Je li Goran zaista svoje goste dočekao s telećim brizlama, učenici su odmah sljedeći dan provjerili na facebooku. Oduševili su se kad su vidjeli da je zaista bilo tako, a njihova je razrednica odahnula kad je vidjela koliko je učenika uistinu zainteresirano i motivirano za rad u struci koju su odabrali.

Dok se naš bivši učenik Goran vratio svojoj ekipi u kuhinji i svojoj obitelji, u našim sadašnjim učenicima ostao je nemir i pitanje koje im je odzvanjalo u glavi – je li zaista sve u meni i mojoj ljubavi prema hrani. (www.ssv.hr)

n_972_1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content