Izvještaj o radu LAG-a “Virovitički prsten” u 2015. godini bez ijedne primjedbe

Dana 22. ožujka 2016. godine djelatnici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavili su u Lokalnoj akcijskoj grupi „Virovitički prsten“ redovnu kontrolu na terenu prije plaćanja za IPARD Mjeru 202 – Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja“.

U sklopu Mjere 202, LAG-u je odobren maksimalan iznos od 900.000,00 kuna za provedbu aktivnosti u 2014. i 2015. godini, koje obuhvaćaju izradu studija za područje LAG-a, usavršavanje i obrazovanje zaposlenika, volontera i članova LAG-a, animaciju, izradu promidžbenih materijala i organizaciju promidžbenih događaja za članove i stanovnike LAG-a, sudjelovanje zaposlenika, volontera te članova LAG-a na seminarima, radionicama, sastancima i studijskim putovanjima, plaće voditelja/upravitelja LAG-a i/ili drugo osoblje, najam ureda i režijske izdatke, uredski materijal, nabavu opreme te usluge računalnog, knjigovodstvenog i pravnog stručnjaka.

Cjelodnevna kontrola obuhvaćala je kompletnu kontrolu svih aktivnosti u 2015. godini temeljem kojih se, nakon izdavanja Odluke o isplati za zadnji kvartal 2015. godine, očekuje uspješnost povučenih sredstava više od 99%.

Nakon obavljene kontrole donesen je Izvještaj o radu LAG-a bez ijedne primjedbe ili napomene, što znači da je Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ provodila svoje aktivnosti tijekom 2015. godine u skladu sa svim odredbama Pravilnika za Mjeru 202 i potpisanim Ugovorom o sufinanciranju LAG-a s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. (www.lagvip.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content