Košarkaške „frajlice“ ŽKK Virovitica sve bolje i bolje

Prošla su vremena kad su košarkaške „frajlice“ Ženskog košarkaškog kluba Virovitica, što se krajnjeg rezultata tiče, bile neopasne za svoje protivnice što je najbolje pokazao turnir u Koprivnici. Naime u skoru sa dvije najbolje ekipe Mini basket lige za djevojčice ŽKK Koprivnica i ŽKK Podrvaca iz Virja, „frajlice“ su potvrdile da naporni treninzi donose i pomalo iznenađujuće brz napredak.

Prva utakmica na rasporedu bila je protiv ekipe Podravca iz Virja koji su očekivali laku pobjedu sa pedesetak koševa razlike koliko je bilo u prvom srazu. No nakon početnih nekoliko minuta koje su u potpunosti pripale ekipi iz Virja u nastavku susreta „frajlice“ su počele igrati znatno bolju obranu i taktičnim prekršajima zaustavljati nešto brže košarkašice iz Virja. Utakmica je na kraju završila rezultatom 39:16, a najbolji dokaz odlične igre „frajlica“ bila je „jezikova juha“ gostujućeg trenera u njihovoj svlačionici nakon utakmice. U tom susretu posebno su se istaknule Mia Deskar i Dora Bralić te Hana Deskar koja je, iako spada u najmlađe, uspjela upisati čak 5 skokova.

zkk_viroviticaKao i u utakmici protiv Podravca i u drugoj utakmici protiv Koprivnice „frajlice“ su krenule pomalo uplašeno te su prvo poluvrijeme gubile i s više od deset koševa razlike no u nastavku su pokazale svoj izniman talent. Osim predvodnica Mie Deskar i Dore Bralić proradio je i skok u liku blizanki Lucije i Lane Cindrić koje su to začinile i sa 5 odnosno 2 koša, a vrlo dobru rolu odigrala je i Iva Kurjančić postigavši 3 koša. Velik napredak u odrađivanju obrambenih zadataka dale su i Palma Ramljak, Nika Pavelić, Ena Ištvanović i Ena Jakuš i uz pokoji skok utakmicu gotovo dovele u neizvjesnost. Na kraju je završilo 27:20 za ekipu iz Koprivnice uz opasku da je drugo poluvrijeme završilo pozitivnim omjerom.

Između utakmica odigrane su i sportske igre. Tako su u tehnici vođenja lopte nastupile Mia i Hana Deskar, u brzini vođenja lopte Iva Kurjančić i Pamela Ramljak koja se je probila do polufinala. U izvođenju slobodnih bacanjima svoju priliku po prvi puta dobile su najmlađe „frajlice“ Nika Gverić i Margareta Cenger. Postignutim koševima sa linije slobodnih bacanja opravdale su povjerenje trenera Robert Fritza, no na žalost nisu imale sreće sa žrijebom i već u četvrtfinalu naletjele na buduće finalistice ovog natjecanja te poražene tijesnim rezultatima 2:1.
Nakon ovih dobrih vijesti treba napomenuti da nas uskoro očekuje još jedan turnir koji će se igrati na domaćem parketu i to protiv ekipa iz ŠK Drnje i ŠKK KK Radnik iz Križevaca protiv kojih se s pravom može očekivati i prva pobjeda.

Nastupile su: Mia Deskar 13, Dora Bralić 13, Lucija Cindrić 5, Iva Kurjančić 3, Lana Cindrić 2, Hana Deskar, Ena Ištvanović, Ema Jakuš, Nika Pavelić, Palma Ramljak, Nika Gverić i Margareta Cenger. (virovitica.hr)