Načelnik Hrvoje Miler obišao školu August Cesarec u Špišić Bukovici na kojoj su u tijeku radovi

U sklopu projekta koji je odobren od strane Fonda za zaštitu okoliša krajem 2015. godine u OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica u tijeku su radovi na energetskoj obnovi škole. Cilj projekta je kroz rekonstrukciju elektroinstalacija te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade (fasade) osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2.

Načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler i ravnateljica OŠ Augusta Cesarca Marijana Novak Stanić obišli su matičnu školu u Špišić Bukovici na kojoj je u tijeku energetska obnova.

U Osnovnoj školi August Cesarec Špišić Bukovica u tijeku su radovi na izmjeni elektroinstalacija, rasvjetnih tijela te obnovi vanjske fasade na zidovima. Vrijednost radova iznosi 1.840.000,00 kuna, od čega 40 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak od 60 posto Virovitičko-podravska županija. Ovim putem zahvaljujem Županiji što je prepoznala da je i Špišić Bukovici potreban ovaj projekt, a u dogledno vrijeme izvršit ćemo sanaciju na još dvije škole – naglasio je načelnik Miler.

Time Virovitičko-podravska županija nastavlja ulaganje u odgojno-obrazovne ustanove i energetsku učinkovitost. Projekti su za sufinanciranje prijavljeni početkom 2015. godine, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA te odgojno-obrazovnim ustanovama s područja županije, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ulaganjem u energetsku obnovu obrazovnih ustanova osigurat će se uštede energenata, čime će se povećati školski proračun, čija će se sredstva moći koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja, a učenicima i djelatnicima osigurat će se sigurniji i ugodniji uvjeti rada. (www.vpz.hr)

no images were found