Najslađa predstava Virkasa 2016: „Dobar, loš i krakat“

Završio je 12. Virkas, te je ostavio iza sebe 40 kvalitetnih programa, koje je ove godine posjetilo više od 8.000 gledatelja. Velik pomak unaprijed ovogodišnjeg Virkasa bio je NETA program i predstavljanje Europske mreže kazališnih festivala NETA čiji će član od ove godine postati Kazalište Virovitica.

Da je publika bila i više nego zadovoljna pokazatelj su visoke ocjene. Nakon svake predstave publika ju je mogla ocijeniti, a ocjene svih predstava Virkasa 2016. razlikuju se u nijansama, gdje je najniža 4,00. Najslađa predstava 12. Virkasa je baletna wester komedija „Dobar, loš i krakat“ Hrvatskog kazališta iz Pečuha s ocjenom 4,96. Virovitička publika bila je oduševljena tom iznimno zanimljivom predstavom koju su glumci i plesači kazališta iz Pečuha izveli na glazbu Ennia Morriconea iz njegovih špageti-vesterna.

Nešto malo manju ocjenu, 4,86, dobili su Putujuće kazalište i Scena Ribnjak sa slavnom Krležinom dramom “U agoniji”. Drugoplasiranu predstavu odigrali su Nela Kocsis, Ozren Grabarić i Darko Stazić koja je i njihov autorski projekt. Na treće mjesto plasirala se je predstava “Karlstadt kunst cabaret” kazališta Zorin dom iz Karlovca s ocjenom 4,85 kojom je zatvoren ovogodišnji Virkas.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Matija Rođak i Željka Đaković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content