”Nećeš razbojniče” i sjajna gluma oduševili mnogobrojnu publiku u Čačincima

U sklopu ovogodišnjeg VIRKAS-a, Kazalište Virovitica u suradnji s Kazalištem ”Joza Ivakić” Vinkovci, u Čačincima je odigralo predstavu ”Nećeš razbojniče”. Mnogi Čačinčani se i ne sjećaju kada je u njihovom mjestu odigrana kazališna predstava, a ova u briiljatnoj izvedbi trojice vrhunskih glumaca Gorana Košija, Mladena Kovačića i Vladimira Andrića je ispunjeni Dim kulture podigla na noge. Rije je o predstavi koju je napisao mađarskog autora Zoltana Egressya, a hrvatsku režiju potpisuje Dražen Ferenčina. Originalni naziv je ”Krumpir i Blitva”:

– Krumpir i blitva dramski je tekst o tri nogometna suca čiji privatni odnosi utječu na sam čin suđenja uslijed utakmice, za potrebe inscenacije Kazališta Virovitica preimenovan u Nećeš, razbojniče!.

Predstava je koprodukcija s Gradskim kazalištem Joza Ivakić Vinkovci te donosi temu koju će gledatelji zacijelo prepoznati kao životnu, pa zahvaljujući tom prepoznavanju i relevantnu. Naime, radnja Krumpira i blitve, drame koja u virovitičko-vinkovačkoj veseloj verziji prigodno nosi ime nadahnuto svima nam dobro poznatom mamićevskom poštapalicom, vrlo je jednostavna: dva luzera pokušat će uzurpirati planove svog uspješnijeg kolege, što iz zavisti, što zbog cilja preotimanja voljene žene.

Tekst je pisan u komičkom tonu te sugerira predstavu kojoj će jedan od glavnih dometa biti upravo da svoje gledatelje urnebesno zabavi. Vrhunski glumci izmamili su salve pljeska čačinačke publike i nekoliko su puta izlazili na bis. Konačan rezultat ove predstave je bio zajednička pobjeda kazališta i publike, jer i Čačinčani su otišli sa smiješkom, oduševljeni viđenim. (www.icv.hr; vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content