Obavljen tehnički pregled ambulante u Novoj Bukovici

U Novoj Bukovici je u četvrtak, 3. ožujka 2016. godine obavljen tehnički pregled objekta novouređene ambulante na kojoj su radovi rekonstrukcije i adaptacije provođeni u proteklih pola godine. Tehničkom pregledu nazočili su, uz izvođače radova i nadzora, načelnik Općine Nova Bukovica Željko Vencl, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš…

– Dom zdravlja Virovitičko podravske županije, uz svesrdnu pomoć Županije i bivšeg župana, sada ministra Tomislava Tolušića, uz suradnju s Općinom Nova Bukovica i Požeškom biskupijom, dobio je na korištenje na trideset godina zgradu od Župe N. Bukovica za dvije ambulante – opće i obiteljske medicine i stomatološku. Zgrada je rekonstruirana po najvišim standardima zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj. Investicija adaptacije objekta iznosi 1,7 milijuna kuna. Treba reći da su 815 tisuća kuna bespovratna sredstva iz fondova Europske unije. Danas je obavljen tehnički pregled objekta i sve je u redu. Naručili smo opremu i namještaj za koje nam treba još otprilike 250 tisuća kuna i uvjeren nam da ćemo u vrlo kratkom roku stanovnicima Općine N. Bukovica konačno omogućiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, ističe Igor Fazekaš, ravnatelj županijskog Doma zdravlja.

Rekao je kako je u proteklih godinu dana Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije osigurao devet milijuna kuna bespovratnih sredstava za radove na domovima zdravlja i ambulantama od kojih je četiri milijuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– U završnoj fazi su radovi na uređenju ambulante u Gradini na kojoj je promijenjena stolarija, fasada i krovište. Gradi se nova ambulanta u Zdencima. Dobili smo zemljište i pripremamo dokumentaciju za izgradnju ambulante u Čađavici. Dogovorili smo s Općinom Sopje pripremu lokacije na kojoj će se napraviti nova ambulanta. Idući tjedan započinje ugradnja nove stolarije i radovi na fasadi na cijelom objektu Doma zdravlja u Orahovici, a nakon toga ide promjena stolarije na paviljonu IV Doma zdravlja u Slatini u kojemu smo već promijenili centralno grijanje. Osim za objekte odobreno nam je i četiri milijuna kuna za nabavu opeme i uređenje ordinacija čime će se razina zdravstvene zaštite podići na višu kvalitetnu razinu, kaže Fazekaš.

Govoreći o kadrovskoj ekipiranosti rekao je kako Domu zdravlja Virovitičko-podravske županije trenutačno nedostaje devet liječnika obiteljske medicine te da će se taj problem privremeno riješiti u suradnji s Općom bolnicom Virovitica.(www.icv.hr, js, foto: Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content