Odjel za infektologiju virovitičke bolnice preseljen u nove prostore

Neprimjereni prostorni uvjeti na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Virovitica postali su početkom ove godine opasni za boravak pacijenata i bolničkog osoblja zbog čega je Odjel preseljen u sigurnije prostorije, u prizemlje N bolničke zgrade u kojoj se na katu nalazi Odjel za psihijatriju.

„Počela se rušiti žbuka, zgrada je postala opasna za boravak, pacijenti više nisu bili sigurni u tom prostoru i moralo se naći alternativno rješenje“ kaže voditelj Odjela za infektologiju Miljenko Iskra, dr.med.

Alternativno rješenje, napominje, nije idealno, ali je sigurnije za pacijente. Zgrada iz koje je Odjel preseljen izgrađena je 1903. godine pa ne čudi što je njezina unutrašnjost, s građevinskog stanovišta, nesigurna. Šest bolničkih kreveta, koliko je ugovoreno s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, tijekom godine uglavnom je popunjeno, zaposlena su dva liječnika specijalista i jedan specijalizant te pet medicinskih sestara.

Konačno i najbolje rješenje, koje bi zadovoljilo potrebe i pacijenata i zdravstvenog osoblja bilo bi, ističe dr. Iskra, preseljenje u novije zgrade Opće bolnice Virovitica, bude li uvjeta za to. Do tada, Odjel ostaje na novoj adresi – u prizemlju žute bolničke zgrade. (bolnica-virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content