Održana humanitarna akcija “Cvijet za dan duže” u Slatini

Povodom Dana narcisa – dana posvećenog prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, Liga protiv raka Virovitičko – podravske županije organizirala je u petak 18. ožujka 2016. godine u Slatini humanitarnu akciju pod nazivom „CVIJET ZA DAN DUŽE“.

Na četiri lokacije su bili postavljeni punktovi na kojima se prikupljala humanitarna pomoć prodajom narcisa koji su simbolični znak akcije. Narcise na punktovima su prodavali učenici OŠ Eugena Kumičića, OŠ Josipa Kozarca te učenici slatinskih srednjih škola. Cilj akcije je prikupiti financijska sredstva za nabavu pribora za širokoiglenu biopsiju tumora dojke, koja će se donirala radiološkom odjelu Opće bolnice Virovitica.

S obzirom da je broj oboljelih od karcinoma u stalnom porastu, kako na području Republike Hrvatske, tako i u našoj županiji, a s obzirom na teško financijsko stanje građana, uvidjela se potreba nabavke spomenutog dijagnostičkog pribora čime bi se našim sugrađanima omogućila dijagnostika u našoj županiji. Na taj način bi se smanjili troškovi odlaska u veće centre, dužina čekanja te smanjenje anksioznosti osobe koja očekuje dijagnostički postupak.(www.icv.hr, mt, foto:Marko Telišman)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content