Orahovačka srednja škola osnovala učeničku zadrugu ”Vućica”

U Srednjoj školi ”Stjepan Ivšić” Orahovica održana je osnivačka Skupštini učeničke zadruge “Vučica”. Kako je rekao prvi predsjednik Zadruge ravnatelj srednje škole u Orahovici Zorislav Milković, temeljem prijašnjih dogovora i sastanaka svih članova zadruge, usvojen je koncept i program rada kroz ukupno pet zadružnih sekcija. Potom su imenovani voditelji zadružnih sekcija koji su ukratko iznijeli svoje programe i dali smjernice rada zadruge u sljedećoj školskoj godini. Na Skupštini je izabran Zadružni odbor koji čine Zorislav Milković (ravnatelj), Danijel Stojković (nastavnik), Mirjana Boloban (nastavnica), Mirko Kufner (nastavnik), Ivanka Broš (roditelj i stručni suradnik), Antonio Erceg (stručni suradnik i predstavnik suosnivača PP Orahovica), Nikola Klepač (gradski komunalni redar, te predstavnik lokalne samouprave) te učenici zadrugari, odnosno predstavnici sekcija, Mislav Hornung i Luka Čolak. Za predsjednika Zadruge izabran je ravnatelj škole Zorislav Milković, a zamjenik predsjednika je nastavnik Danijel Stojković dok je tajnica Zadruge nastavnica Mirjana Boloban. Za voditelje sekcija izabrani su Danijel Stojković za voćarsko-vinogradarsku, Kristina Horvat-Vargović za cvjećarsku, Danira Vinković za ugostiteljsku, Ivan Cigler za strojarsku i Davor Jeger za ekonomsku sekciju. Za voditelja ljetopisa i matične knjige zadruge izabran je nastavnik Mirko Kufner koji će vršiti i dužnost stručnog voditelja zadruge te u ime predsjednika predstavljati zadrugu na svim razinama njezina djelovanja.
-Ideja je bila da se osnuje zadruga koja bi omogućila učenicima da već sada u ovim školskim danima razmišljaju o poduzetništvu i na neki gospodarski način. Prošle godine škola je ušla u projekt Eko bilje zajedno sa srednjim školama iz Pitomače i Grubišnog polja te s poduzećem Jan Spider d.o.o. iz Pitomače te je jedan od zadataka koji je orahovačka škola kao partner u projektu morala izvršiti bio da se formira Učenička zadruga. – rekao je predsjednik Zadruge i ravnatelj orahovačke srednje škole ”Stjepan Ivšić” Zorislav Milković. Ideju je pozdravio i
gradonačelnik Orahovice Josip Nemec koji je naglasio kako je kroz priču s voditeljem i ravnateljem saznao da će Zadruga izrađivati suvenire koje bi mogla putem konsignacije plasirati preko Turističko informativnog centra, a koji je osnovan pri orahovačkoj Turističkoj zajednici.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

1303zadrugavucica3 1303zadrugavucica1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content