Orahovčani uz irsku hranu, pivo i glazbu proslavili Dan svetog Patrika

Diljem svijeta poznata je popularna proslava Dana svetog Patrika. Na Dan sv. Patrika, koji je tijekom korizme, irske obitelji tradicionalno idu u crkvu ujutro i slave popodne. Korizmeni post se prekida na dan i ljudi plešu, piju i jedu tradicionalna irska jela pripravljena od slanine i kupusa. Početkom 1995., irska vlada započinje kampanju da se Dan svetog Patrika iskoristi kao reklama za turizam i promociju Irske. Festival za Dan svetog Patrika u Dublinu posjeti preko milijun ljudi. U proslavu Dana ovoga sveca uključili su i Orahovčani putem organizacije Dana svetog Patrika u clubu Blues:

– Tradicionalno smo pripremili proslavu Dana svetog Patrika u Bluesu uz irsku hranu, pivo i glazbu. Također smo pripremili okvir kroz koji su se svi fotografirali, a najbolje fotke smo nagradili. Zanimljiv i atraktivan bio je kviz znanja o Irskoj i svetom Patriku, a na kraju je održano i zabavno natjecanje u ispijanju piva na dugačku slamku. Cilj je bio pokazati Orahovčanima i mladima iz cijele regije tko je bio sveti Patrik i kako se njegov Dan slavi i to što vjerodostojnije. Cijeli priču začinio je Layzee Snake trio band iz Osijeka koji je podignuo atmosferu. – kaže predsjednik Udruge PAUK Mirko Kufner. Club Blues bi je suorganizator proslave:

-Ovo je sjajna ideja PAUK-ovaca koji su poznati po odličnim organizacijama. Naravno da smo i ovoga puta, kao uostalom i svaki puta kad nas zatrebaju, bili na raspolaganju. Presretan sam što su svi dobro zabavili i uživali. – kaže vlasnik cluba Blues Vlado Grgić-Crni.

(www.icv.hr; vg; foto: Vladimir Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content