Pri kraju su radovi na izgradnji tvornice za preradu ribe u Čačincima

Početkom listopada prošle godine započeli su radovi na izgradnji tvornice za preradu slatkovodne ribe u Čačincima ukupne vrijednosti 20,6 milijuna kuna, od kojih je 50 posto osigurano iz IPARD programa. Završetak radova u planu je do kraja travnja ove godine te se za početak očekuje i otvaranje dvadesetak novih radnih mjesta. Radove je u subotu, 19. ožujka, obišao i načelnik općine Mirko Mališ.

Inače, PP Orahovica najveći je proizvođač slatkovodne ribe u Republici Hrvatskoj s proizvodnjom od oko 1000 tona konzumne ribe i mlađa, na ribnjacima – Grudnjak, Donji Miholjac, Lipovljani, Jasinje, te baranjskim ribnjacima na površini od 5000 hektara, od čega se više od 60% ribe izvozi u Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Poljsku, Italiju, Češku i Bugarsku.

Ribnjaci su opremljeni najmodernijom tehnologijom za uzgoj slatkovodne ribe, a cijela prerada prati se HACCP sustavom i ISO 22000 certifikatom, koji upravljaju kontrolom od ulaza sirovina, pa sve do distribucije krajnjeg proizvoda.

Hrvatska gospodarska komora dodijelila je PP Orahovica, u 2013. godini, pravo uporabe znaka „Izvorno hrvatsko“, za izuzetnu kvalitetu proizvedenih šarana.

(Facebook: Općina Čačinci)

tvornica-cacinci (1)

tvornica-cacinci (2)

tvornica-cacinci (6)tvornica-cacinci (9)

tvornica-cacinci (11)tvornica-cacinci (13) tvornica-cacinci (15)tvornica-cacinci (17)syzree