Projekt „ 5 do 12 za Dvorac“ prošao administrativnu provjeru

Najznačajniji virovitički EU projekt – „Integrirani razvojni program Grada Virovitice „5 do 12 za Dvorac“ koji obuhvaća obnovu Dvorca Pejačević i revitalizaciju Gradskog parka u Virovitici s 18.ožujkom 2016 prošao je administrativnu provjeru te se s pravom nadamo se da će u sljedećim mjesecima biti i odobren za sufinanciranje naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin na posljednjoj sjednici Kolegija gradonačelnika.

Naime Grad Virovitica je ovaj projekt pod simboličnim nazivom ” 5 do 12 za Dvorac“ čija vrijednost iznosi 82 milijuna kuna prijavio za financiranje u sklopu natječaja Europskog fonda za regionalni razvoj “Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“. Projekt je pripremila Razvojna agencija VTA, a projektni partneri su Gradski muzej Virovitica, Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ i Drvni klaster Virovitičko-podravske županije VIDRIS. Omjer financiranja je 85 posto sredstava Europske unije, a preostali iznos od 15 posto sufinancirat će nositelj projekta.

-Dobivanje “zelenog svjetla” na europskom natječaju bit će kruna svega onoga što činimo za naš grad Viroviticu jer će obnova dvorca i revitalizacija parka ujedno doprinijeti i turističkom razvoju ovog dijela regije – istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr)

dvorac_2_rgb_005

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content