Školsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa 12. ožujka u Virovitici

U subotu 12. ožujka 2016. godine u prostoru Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici održat će se školsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Cilj je natjecanja motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i okupiti ih radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje će se provesti u 2 kategorije – osnovna i srednja škola, a tematski je podijeljeno na:

a) provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i

b) provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

U natjecanju će sudjelovati 3 ekipe srednjih škola: ekipa iz Tehničke škole Virovitica (medicinari), ekipa iz Gimnazije Petra Preradovića Virovitica te ekipa iz Industrijsko-obrtničke škole Virovitica (kozmetičari). Od Osnovnih škola sudjeluju: OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Suhopolje te OŠ Gradina.

Natjecanje za srednjoškolce počinje u 8 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, dok će za osnovne škole početi u 9 sati. (www.icv.hr, vk; foto: Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content