Učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca na natjecanju Ponos Domovine

Ove školske godine učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače, sudjelovali su na još jednom novom i posebnom natjecanju u kojem su mogli sudjelovati srednjoškolci iz čitave domovine. Naime, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, udruga Ponos domovine organizira već treću godinu za redom online natjecanje u kojem učenici mogu pokazati ljubav prema domovini – znanjem, poznavanjem njezine povijesti, prirodnih znamenitosti, kulturne baštine i opće kulture. Na natjecanju su sudjelovale učenice Monika Tadić, Antonela Šćetarić, Valentina Šokec i Ela Seidl iz 1.a razreda, te Amorena Augustinović i Sanja Rengel iz 3.a razreda pod mentorstvom profesora Marina Domovića.

Prihvativši izazov, onako na brzinu jer su kasno saznali za propozicije i pravila sudjelovanja, natjecateljski raspoložen šesterac iz neparnih razreda Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači sastao se „točno u podne“ u informatičkoj učionici. Buduće upravne referentice: Monika Tadić, Antonela Šćetarić, Valentina Šokec i Ela Seidl iz 1.a razreda, te Amorena Augustinović i Sanja Rengel iz 3.a razreda pod vodstvom profesora Marina Domovića logirale su se na „domovinske stranice“ i započele 1. eliminacijski krug online natjecanja. Usprkos poteškoćama na serveru, učenice su se logirale i testove riješile čak i malo prije isteka vremena od četvrt sata.

Sljedeći natjecateljski eliminacijski krug zbit će se točno za tjedan dana. U međuvremenu, učenice su, kako je zacrtano u ciljevima Udruge, bile „igrom i znanjem na ponos domovini!“ A to je upravo i cilj svega, škola treba poticati kompeticiju, asertivnost, i nadasve domoljublje, dodao je profesor Domović.

(www.icv.hr, www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr, Foto: Josip Ivoš, www.ss-stjepana-sulimanca.skole.hr )

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content