Dan darovitih učenika u OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje

I ove godine je u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju 17.3.2016. obilježen Dan darovitih učenika. Budući da je OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje zajedno s OŠ Mladost iz Jakšića te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Virovitica partner na projektu „Moj pametan izbor“ sufinanciranog sredstvima EU, čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega, Dan darovitih učenika obilježen je prigodnim kvizom „Kad odrastem želim biti…“.

Jedan od ciljeva projekta „Moj pametan izbor“ je poticanje učenika na pravovremeno promišljanje o donošenju profesionalnih odluka kao što je odluka o upisu u srednju školu te je svrha provedenog kviza bila osvijestiti učenike o vrlo bitnoj odluci koja ih sve očekuje.

dan dar uc (1)Kao i prošle godine, i ove godine se u kvizu natjecalo ukupno 4 skupine darovitih učenika od 5. do 8. razreda: „Genijalci“, „Kreativci“, „Odlikaši“ i „Sveznalice“. Učenici su se natjecali u ukupno pet kategorija: rebusi, premetaljke, osmosmjerke, pronađi par i pictionary. Upravo posljednja navedena kategorija pokazala se kao najzanimljivija i najuspješnije odrađena. Pozitivna natjecateljska atmosfera u holu škole odisala je timskim duhom. Osim učenika, u provedbu kviza aktivno su se uključili i nastavnici škole.

Voditeljica kviza bila je Dragana Prendl koja sada radi na mjestu voditeljice Centra za profesionalni razvoj koji je u sklopu projekta osnovan kao pilot centar za profesionalni razvoj. Osim aktivnog rada s učenicima glede donošenja njihovih profesionalnih odluka (savjetodavni rad s ciljem poticanja spremnosti za odabir zanimanja te provođenje radionica), u osnovanom centru naglasak je i na radu s roditeljima učenika. Provedenim kvizom je svakako obuhvaćena tema profesionalnog razvoja te su učenici na zabavan način naučili nove informacije o svijetu rada.

Voditeljicu Centra za profesionalni razvoj Draganu Prendl možete kontaktirati putem telefona na 033 786 150.

dan dar uc (2)logaci

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content