Direktorica turističke zajednice grada Slatine održala predavanje maturantima Industrijsko obrtničke škole

U Industrijsko-obrtničkoj  školi Slatina, u ponedjeljak 25. travnja,   direktorica Turističkog ureda Slatina  Helena Hegediš održala je  predavanje učenicima-maturantima škole, smjer kuhari i konobari. Tema predavanja je bila uloga Turističke zajednice grada Slatine u turističkom razvoju grada i njene zadaće te strategija budućeg razvoja turizma u gradu. Govorila im je i o atrakcijama u Slatini, značaju baštine i tradicije, poznatim Slatinčanima…

Direktorica Turističkog ureda  predavanje je održala  na poziv profesorice Ankice Đurasek, i prema njenim riječima, jako je zadovoljna ovim načinom suradnje učenika i Turističke zajednice grada Slatine, odnosno institucija u gradu. Ovo nije bilo prvo predavanje direktorice Helene Hegediš u slatinskim srednjim školama. Učenicima se na ovaj način približe gradske institucije, njihova uloga i značaj, te objasni pobliže koje djelatnosti one obavljaju.

U dva školska sata, učenicima su se prikazala dva promotivna turistička filma, jedan o turističkim atrakcijama grada Slatine, a drugi  o Virovitičko-podravskoj županiji.

I direktorica Turističkog ureda je izrazila veliko zadovoljstvo svojim gostovanjem u IOŠ Slatina, budući da su učenici izrazili svoje kritike, pohvale, ali i dali mnoge sugestivne prijedloge kako obogatiti turističku, zabavnu i kulturnu ponudu u našem gradu.

Direktorica je posebno naglasila učenicima da, ne samo zbog zanimanja koja su izabrali, već i  inače uvijek budu ponosni na grad iz kojeg dolaze, jer je bogat brojnim prirodnim ljepotama, ali i da svoj posao obavljaju s ljubavlju jer su oni prve osobe koje turisti i posjetitelji u Slatini imaju prilike sresti, i da o njima ovisi kakve će dojmove odnijeti svojim domovima.

Također je ponudila suradnju učenicima, i rekla da se uvijek slobodno obrate u njen ured ukoliko imaju nekakvih ideja kojima bi mogli unaprijediti atraktivnost grada. Tako je odmah učenik Karlo Peterfaj predložio da se napravi izložba fotografija učenika amatera,  Dalibor Kovač je ponudio organizaciju rock koncerata amatera, dok je učenik Ivan Matanči pozvan da pokaže svoje znanje u sviranju tamburice 3.7. na otvaranja Slatinskog kulturnog ljeta 2016.(www.slatina.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content