Započeli pripremni radovi na uređenju Vinkovačke, Vukovarske i Bilogorske ulice u Virovitici,

U Virovitici je započela realizacija još jednog velikog kapitalnog projekta u području izgradnje i uređenja cestovne komunalne infrastrukture. Radi se o radovima na rekonstrukciji Državne ceste D2 kroz grad Viroviticu, u ulicama: Vinkovačka, Vukovarska i Bilogorska cesta. Ukupna dužina zahvata je 3,5 kilometara, a riječ je o rekonstrukciji ceste s jednom od najmodernijih tehnologija koje se rade na ovom području, to je hladna reciklaža._MG_6583

U sklopu tog projekta bit će obnovljeno: cesta, nogostupi, oborinska odvodnja-kanali i zatvoreni sustav kanalizacije za oborinsku odvodnju, biciklističke staze i pružni prijelaz u Vinkovačkoj cesti. Radove na toj dionici izvode Zajednica ponuditelja Strabag d.o.o. i Ceste d.d. Bjelovar, koji su taj posao dobili putem javnog natječaja Hrvatskih cesta u ukupnoj vrijednosti investicije od oko 15 milijuna kuna. Radovi će biti gotovi kroz 6 mjeseci.

Nakon sanacije kolnika planira se izgraditi i dva kružna toka na križanjima Vukovarske, Vinkovačke i Ulice Otte Horvata (kod Plodina) te Vukovarske, Bilogorske i Ulice Zbora narodne garde (kod TVIN-a), a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. Trenutno je u izradi projektna dokumentacija i izrađena idejna rješenja te poslan prijedlog sporazuma prema Hrvatskim cestama  o sufinanciranju ove investicije. S obzirom da se radi o dijelu cesta koje su u vlasništvu Grada Virovitice Grad namjerava sufinancirati dokumentaciju i pomoći u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa dok bi Hrvatske ceste financirale izgradnju kružnih tokova. (www.icv.hr; virovitica.hr; foto: Matija R.)

_MG_6577

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content