Izložba Jaroslave Lulić u Gradskom muzeju Virovitica u petak, 22. travnja

U Gradskom muzeju Virovitica u petak, 22. travnja, u 19 sati i 30 minuta održat će se otvorenje samostalne izložbe slika Jaroslave Lulić. Svake godine jedan od članova LIK-a “Nikola Trick” Virovitica ima samostalnu izložbu u virovitičkom muzeju, a ovoga puta ta čast pripala je Jaroslavi. Na izložbi Jaroslava će predstaviti retrospektivu svojih radova proteklih desetak godina kroz pedesetak slika.

Privlačnost radova Jaroslave Lulić proizlazi iz energične osobne paradigme autorice, velikog raspona tema unutar njezinog stvaralaštva, sklonosti eksperimentu te polivalentnog pristupa likovnim tehnikama. Obilježja modernizma prisutna u likovnim i kompozicijskim elementima Jaroslavina slikarstva kreću se od figurativnog prema apstraktnom diskursu.
Izložba predstavlja retrospektivu zasebnih tematskih ciklusa koji objedinjuju njezinu likovnost.

Jaroslava Lulić Drimal rođena je 1941. godine. Posvećuje se učiteljskom zvanju i svoju ljubav za slikanjem prenosi na mlade generacije i svoje troje djece. Članica je Likovnog kluba ˝Nikola Trick˝, SLIK-a Slatina i Likovnog kluba ˝Duge˝ Pitomača. Za svoj rad i značajan doprinos za postignute uspjehe dobitnica je Zlatne palete ˝Nikola Trick˝, plamenca ˝Mare Croaticum 1996.˝ Bjelovarsko – bilogorske županije te mnogobrojnih priznanja, zahvala i diploma. Darovala je velik broj svojih radova u humanitarne svrhe. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama u organizaciji LIK-a ˝Nikola Trick˝, Češke besede te kao gost Grupe 69 iz Zagreba. Sudionica je mnogih likovnih kolonija u zemlji (Virovitica, Suhopolje, Bakar, Daruvar, Zagreb) i inozemstvu (Mađarska, Češka, Slovenija, Makedonija).

Ovo je Jaroslavina dvadeset i sedma samostalna izložba.

11216264_956069601113916_954873422279743113_n

(www.icv.hr, žđ; Foto: Gradski muzej Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content