Ministar Tolušić okupio župane: Tema sastanka – mjere za bolje povlačenje novca iz EU fondova

Mregionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, zajedno sa svojim suradnicima pomoćnicima ministra Draganom Jelićem, Davorom Huškom te glavnim savjetnikom ministra Jurajem Ivankovićem, održao je redovni mjesečni sastanak s hrvatskim županima i regionalnim koordinatorima u hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Mjere za povećanje apsorpcije EU sredstava bile su glavna tema ovomjesečnog sastanka, priopćili su iz Ministarstva.

Predstavnici ministarstva informirali su nositelje regionalnog razvoja o tekućim i planiranim aktivnostima, te natječajima u provedbi i najavi. Ministar je posebno izdvojio značaj baze projekata kao jednog od alata koji će poslužiti kao bitan argument u pregovorima s Europskom komisijom oko izmjena operativnih programa.
Župani i regionalni koordinatori izrazili su zadovoljstvo ovakvim načinom rada i uključivanjem regionalne i lokalne razine u relevantne procese i aktivnosti ministarstva.

Tolušić: Ministarstvo nije otok

– Ministarstvo nije otok! Jedino partnerskim pristupom možemo ispuniti zajedničke ciljeve poput uspješnog povlačenja EU sredstava i ravnomjernog razvoja Republike Hrvatske! – rekao je Tolušić.

Redoviti mjesečni sastanci služe kao platforma za izvještavanje o aktivnostima regionalnoga razvoja te o poteškoćama i izazovima s kojima se predstavnici regionalne razine susreću u svakodnevnom radu, navode iz ministarstva regionalnog razvoja.

(www.index.hr; www.mrrfeu.hr)

DSC_0737DSC_0709

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content