Održan radni sastanak Odbora za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata u Slatini

U srijedu, 27. travnja, u prostorijama Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica u Slatini održan je radni sastanak Odbora za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije. Odbor je na inicijativu braniteljskih udruga, 14. travnja 2016. godine, osnovan od strane obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak te je za predsjednika izabran Mato Bubaš, a zamjenikom je Zdenko Blažičević. Uz njih članovi Odbora su još i Alan Grgić, Serfet Ciriković i Nenad Križić.

Na sastanku su sudjelovali predsjednici i predstavnici braniteljskih udruga sa slatinskog područja i susjednih općina, a članovi Odbora za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata VPŽ su ih upoznali sa svrhom postojanja odbora i planom rada. Cilj sastanka bio je ostvariti koordinaciju između braniteljskih udruga te saznati konkretne probleme koji muče pojedine udruge u cilju lakšeg i zajedničkog pronalaska načina za njihovo rješavanje. Ovakav radni sastanak već je održan u Virovitici, a održat će se i u Orahovici kako bi se ostvarila koordinacija na razini cijele županije.

Zadaće Odbora između ostalog uključuju: praćenje i razmatranje pitanja u svezi ostvarivanja prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, praćenje i razmatranje pitanja u svezi zaštite prava Hrvatskih vojnih invalida i članova njihovih obitelji, kao i civilnih invalida rata, suradnja s braniteljskim udrugama, razmatranje i davanje mišljenja o dokumentima, izvješćima i drugim aktima iz područja ostvarivanja prava hrvatskih branitelja, praćenje realizacije programa udruga proizašlih iz Domovinskog rata i civilnih invalida rata.(www.icv.hr,mt)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content