Održani Gospodarski razgovori “Graditeljstvo danas i sutra”

U Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, 6. travnja, održani su Gospodarski razgovori: Graditeljstvo danas i sutra na kojoj su sudjelovali predstavnici graditeljskih tvrtki iz Hrvatske, među kojima i Rajko Stilinović, direktor tvrtke Croming iz Pitomače koji je član Vijeća Udruženja graditeljstva HGK i predsjednik Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja HGK – Županijske komore Virovitica, a iz industrije nemetala Virovitičko-podravske županije Domagoj Njegovan, direktor tvrtke Keramika Modus d.o.o. Tvornice u Orahovici, te predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica.

Konferenciju je otvorio Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore i Marko Jurčić, savjetnik predsjednice RH za gospodarstvo. Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo otvorila je uvodnu raspravu. Cilj konferencije je da se otvori šira rasprava o aktualnim problemima u području graditeljstva, i daju smjernice za poboljšanja, te ponude rješenja koja će se dostaviti državnim dužnosnicima.

Graditeljstvo se danas nalazi u delikatnoj poziciji kada se od njega očekuje brzo završavanje započetih te aktivno pokretanje najavljenih ulaganja. Razvoj graditeljstva koče nelogičnosti javne nabave, osiguravanje radne snage, obrazovni sustav u neskladu s potrebnim kadrovima i brojni drugi nedostaci.

U tom smislu, Komora pokreće niz tematskih konferencija kako bi zajedno s ključnim akterima unutar pojedinih djelatnosti, tražili rješenja za izazove s kojima se suočava ovaj sektor. U prvoj raspravi sudjelovali su Dragutin Kamenski, vlasnik Kamgrada, Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika iz Križevaca, Joško Mikulić, predsjednik Uprave Viadukta, Ivan Paladina, predsjednik Uprave IGH te Darko Pappo, član Uprave DIV-a. Moderator skupa bio je Darko Buković, direktor i glavni urednik Privrednog vjesnika.

(HGK)

20160406_101636_resized (Custom)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content