Održano Državno natjecanje “Čitanjem do zvijezda”

Učenice Industrijsko-obrtničke škole Virovitica koje su sudjelovale na Državnom natjecanju Čitanjem do zvijezda osvojile su slijedeća mjesta: iz
2. razreda kozmetičara Ema Sajfert (10. mjesto), Lucija Kapraljević (23. mjesto), 3. KO Tina Jež (10. mjesto), Anamarija Bošnjak (12. mjesto), 4. KO Anja Huić (14. mjesto), Darija Markulin (14. mjesto), Ema Šimenić (19. mjesto) i Anamarija Menčik (20. mjesto). Natjecanje je održano u petak 15. travnja 2016. za sve prijavljene škole u Republici Hrvatskoj koje su stekle pravo sudjelovanja. Pravo sudjelovanja na državnoj razini ostvarilo je 129 učenika, a natjecanju je pristupilo njih 119 iz cijele Hrvatske. To je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari.

Ovogodišnja tema natjecanja bila je “Sa smijehom ozbiljno” te su se čitali naslovi humorističnog žanra. Za državnu razinu bilo je potrebno pročitati tri književna djela humorističnog žanra i to: Ivo Brešan-Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, Tahir Mujičić-Budi Hamlet, pane Hamlete te Ante Tomić-Čudo u Poskokovoj Dragi. Regularnost natjecanja pratilo je povjerenstvo u sastavu: profesorice Lucijana Živković, Ivana Vlaisavljević, knjižničarka Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica kao vanjski član Mirjana Kotramanović i školska knjižničarka Karmela Živković.

(www.icv.hr, kž; Foto: Karmela Živković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content