Otvoren 19. međunarodni sajam gospodarstva „MOSTAR 2016“

U utorak, 12. travnja, u Mostaru, BiH, Numan Kurtulmus, zamjenik premijera Republike Turske otvorio je 19. međunarodni sajam gospodarstva „MOSTAR 2016“, koji se održava do 16. travnja, a na kom sudjeluje preko 800 izlagača iz 24 zemlje.

Na otvaranju Sajma prisutnima su se obratili domaćini i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, te Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, koja je potvrdila sudjelovanje Republike Hrvatske kao zemlje partner na 20. međunarodnom sajmu gospodarstva „MOSTAR 2017“.

Gospodarstvo Virovitičko-podravske županije ove godine je zastupljeno na Mostarskom sajmu, opremanjem izložbenog prostora od preko 700m2, koje su radove izveli djelatnici „Slavonije“ iz Orahovice.

Temeljem Sporazuma o suradnji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Gospodarske komore Federacije BiH, Ureda u Mostaru, potpisanog 15. studenog 1994.g., Gospodarska komora Federacije BiH predstavlja gospodarstvo BiH na sajmu «VIROEXPO«, na kom se ove godine, u njihovoj organizaciji predstavilo 17 izlagača.

Međunarodni sajam gospodarstva „MOSTAR 2016“ posjetili su, među brojnim predstavnicima političkog i gospodarskog života i predstavnici Virovitičko-podravske županije, koje je predvodio Zdravko Dijaković, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije.

Sajam je bio i mjesto brojnih poslovnih susreta i stručnih sadržaja, sudionici kojih su iz Hrvatske bili predstavnici izlagača i Hrvatske gospodarske komore – Središnjice HGK, Županijskih komora Bjelovar, Knin, Koprivnica, Krapina, Pula, Split, Šibenik, Virovitica, Vukovar, Zadar.

(HGK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content