“Pekel na zemli” Denisa Peričića u srijedu, 20. travnja

U virovitičkom kazalištu, u srijedu 20. travnja 2016. u 19.30 sati) na programu je jedna vrlo neobična predstava, izuzetno kazališno domišljata, duhovita, zabavna i dinamična: Pekel na zemli Denisa Peričića!

Radi se o neobičnoj priči inspiriranoj zapisom jednog župnika. Dva brata blizanca, Filip i Nikša Eldan i Nino Pavleković uzeli su taj tekst za svoju diplomski ispit na kraju prve tri godine studija glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku 2013., a pod mentorstvom Tamare Kučinović i Ljudmile Fedorove.
Njih su trojica uspjeli tekst koji zahtjeva sto ljudi na sceni i nekoliko vrlo zanimljivih mjesta događanja (od neba, preko crkve i sajma do šume i vrata pakla!) oživjeti na praznoj sceni i pokazati bogatstvo svog glumačkog i lutkarskog umijeća. Animacijom tijela i njegovih dijelova, pokretom, igrom, riječju, zvukom, i sjenom njih trojica, uz pomoć tri baterije, lista papira i jedne bočice vode intenzivno igraju predstavu! Ne samo da pričaju napetu priču, nego i stvaraju snažnu atmosferu, tako da je predstava i napeta i zastrašujuća, ali istovremeno i vrlo duhovita!

Od vremena kad je napravljena, predstava je igrana mnogo puta u Hrvatskoj i u Europi i svuda je bila prihvaćena s oduševljenjem. Virovitičani će u srijedu imati priliku provjeriti što je to tako magično u predstavi koja minimalnim kazališnim sredstvima progovara o vječnim pitanjima dobra i zla, uz obilje zdravog humora i optimizma.

Kao i na sve događaje u sklopu Festivala radosne kulture ulaz je besplatan.

(www.icv.hr, rt, Foto:FRKA)

Pekel na Zemli 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content