Plesna priča “Nebo-Zemlja” u OŠ E. Kumičića u Slatini

Osnovna škola Eugena Kumičića započela je, u petak  19. travnja, sa programom obilježavanja Dana škole. Prva od aktivnosti bila je obilježavanje Međunarodnog dana plesa sa plesnom pričom „Nebo-Zemlja“. Na priredbi se mogla vidjeti stvaralačka plesna improvizacija učenika, a nakon koje su učenici plesali  vođeni „Glazbenom igračom konzolom“ u holu škole. Konzola je smještena u holu školu i zamišljeno je da se učenici koriste s njom pod odmorima, a sve u svrhu poticanja što većeg kretanja među mladima.

Svjetski dan plesa slavi se od 1982. godine, a u Hrvatskoj se svečano obilježava od 1999. godine. Hrvatski institut za pokret i ples obilježava ovaj dan od samog osnutka te  je time bio među prvima u svijetu koji su prihvatili ovu UNESCO-ovu inicijativu.

Iduća aktivnost u programu obilježavanja Dana škole OŠ Eugena Kumičića jest  6. svibnja.2016. kada će se u crkvi bl. Ivana Merza predstaviti „Lik i djelo bl. Ivana Merza“ s početkom u 10 sati. Kulminacija obilježavanja jest 9. svibnja, kada će se i obilježiti Dan škole, sa Znanstvenim sajmom s početkom u 8 sati, talent showom u 10 sati, priredbom u 11 sati, štafetnim igrama u 12 sati  te svečanom sjednicom Učiteljskog  vijeća u 13 sati.(www.icv.hr, mt)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content