Potpisani ugovori s udrugama za redovan rad i programe/projekte

Dana 11. travnja 2016. godine s početkom u 20:00 sati, u prostorijama Gradske uprave Grada Orahovice upriličeno je potpisivanje ugovora sa predsjednicima udruga koje djeluju na području grada.
Na sastanku su prisustvovali većina predsjednika udruga, te je po prvi puta održan ovakav sastanak, na kojem se između ostalog predstavio i novi način dodjele financijskih sredstava, te su se po prvi puta potpisivala dva različita ugovora, onaj za redovan rad ali i za programe i projekte onih udruga koje ih imaju.

Od pedesetak udruga koje egzistiraju na području našeg grada, samo se desetak ne financira iz proračuna lokalne jedinice, te nam iznimno zadovoljstvo predstavlja suradnja s udrugama, bez obzira na područje kojim se bave kao i populaciju koja je njihova ciljana skupina.
Prisutna je bila gotovo većina, što je svakako pohvalo, kao i činjenica da postoji jako veliki interes i želja za suradnjom među udrugama jer samo tako se iskazuje međusobna podrška koja je za valjan rad udruge prijeko potrebna.
Gradonačelnik Josip Nemec, istaknuo je kako je Grad Orahovica uvijek tu za udruge, u bilo kojem smislu, od financijske podrške pa do same realizacije programa i projekata, davanja savjeta i pomoći te zaključuje kako se ovakvi sastanci trebaju održavati barem jednom u tri mjeseca, kako bi se udrugama olakšao rad ali i kako bi se lakše ostvarila i nastavila suradnja. Napominje kako je cilj održati udruge na životu jer predstavljaju izuzetno bogatstvo, te je to moguće samo zajedničkim naporom i kontinuiranim ulaganjem truda i vremena.
Prisutni su izrazili zadovoljstvo održanim sastankom te napomenuli kako je pohvalno i hvale vrijedno organizirati ovakve sastanke te se nadaju kako će isti postati tradicija.

(www.orahovica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content