Predavanje o važnosti šuma i voda te o šumama i vodama na području Parka Prirode Papuk

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana šuma i Svjetskog dana voda, učenicima 4. i 6. razreda OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci, u općinskoj vijećnici održano je predavanje o važnosti šuma i voda te o šumama i vodama na području Parka Prirode Papuk. Predavanje je za učenike održao čuvar prirode u Parku prirode Papuk Alen Jurenac.

Nakon što je čuvar Jurenac učenike upoznao s važnosti očuvanja voda i šuma, te o vodama i šumama na području Parka Prirode Papuk, učenicima je prikazao promotivni film PP-a Papuk gdje su se učenici dodatno u slici i priči upoznali s ljepotama, znamenitostima i važnosti Parka.

Učenici 4.razreda, zajedno s učiteljicom Danijelom Lokner, nakon predavanja obišli su okolicu škole kako bi prikupili bilje za izradu herbarija te posjetili obližnji potok Krajnu. Svoje su današnje učenje o vodama, šumama te Papuku zaokružili igrokazom Leptir i mrav.

Igrokaz Leptir i mrav dio je promocije istoimene slikovnice Parka prirode Papuk namijenjene djeci predškolske dobi. Slikovnicu Leptir i mrav promoviraju djelatnici PP-a Papuk u vrtićima koji se nalaze na području PP-a Papuk, a igrokaz izvode upravo učenici našeg 4.razreda. Tako su ovu prigodu iskoristili za prikazati igrokaz kako bi tako dodatno svojim prijateljima dočarali život biljaka i životinja u PP-u Papuk.

(www.icv.hr, sc; Foto: Svjetlana Carić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content