Simulatori prevrtanja i udara zainteresirali mnogobrojne srednjoškolce

Hrvatski autoklub od 2. do 8. travnja 2016. godine na području naše županije provodi preventivne aktivnosti u neposrednoj blizini srednjih škola na temu sudjelovanja mladih u prometu sa simulatorom prevrtanja i simulatorom sudara. Prvu preventivnu aktivnost predstavnici policije i Autokluba Virovitica održali su u ponedjeljak 4. travnja na prostoru ispred Strukovne škole Virovitica za učenike Strukovne, Industrijsko-obrtničke i Tehničke škole Virovitica.

Glavna je nakana djeci srednjih škola, od kojih će veći dio njih uskoro početi upravljati svojim vozilom, simulirati prevrtanje osobnog vozila i ukazati im na važnost korištenja sigurnosnih pojaseva za prometnih nesreća, od kojih je vrlo česta prevrtanje vozila. Srednjoškolci su također imali prilike osjetiti i frontalni sudar pri brzini od 20 km na sat na za to predviđenom simulatoru.

Djelatnica Policijske uprave Anita Relić i tajnik HAK Auto kluba Virovitica, zajedno s drugim djelatnicima policije i Auto kluba koji su sudjelovali na akciji, zadovoljni su sudjelovanjem srednjoškolaca u ovoj hvale vrijednoj akciji koja će se u sklopu projekata sigurnosti u prometu osim u Virovitici do 8. travnja održavati i u školama u Pitomači, Slatini i Orahovici.

(www.icv.hr, bs, Foto:Bruno Sokele)