U sklopu Dana općine Čačinci otvorena izložba fotografija ”Čačinačke skitnje”

U organizaciji Turističke zajednice, a u sklopu Dana općine Čačinci, u Domu kulture svečanim je programom otvorena izložba fotografija pod nazivom ”Čačinačke skitnje”.

Riječ je o izložbi fotografija Čačinaca nekad i sada kroz oko objektiva domaćih fotografa:
– Kada kažemo skitnje ne mislimo na skitnice ili prosjake, mislimo na bogataše duše i srca. Na ljude, doživljaje, slike zamrznute u vremenu, svjedocima jednog trenutka. Od srca hvala svima koji su dali svoje fotografije za izložbu u kojoj smo pokušali prikazati barem dio ljepote koja nas okružuje. Izložba će biti postavljena do kraja manifestacije obilježavanja Dana općine. Moram se zahvaliti svim izvođačima programa svečanog otvaranja koji je bio sjajan uvod u ”Čačinačke skitnje”, a to su Vladimir Grgurić kao interpretator stihova o Slavoniji i našem kraju, učenici OŠ AG Matoša Čačinci Sara Dorinko, Nikola Krmpotić i Matija Ognjenović koji su čitali svoje literarne uratke o Čačincima, Željku Felbaru iz Slatine autoru sjajnog video uratka o našem mjestu pod nazivom ”Čačinci to smo mi” te fantastičnom Aura acoustic bandu, odnosno Doroteji, Šimi i Branimiru koji su sve glazbeno pratili – rekla je direktorica TZ ureda Čačinci Ana Marunica.

U nazočnosti velikog broja Čačinčana, izložbu je otvorio načelnik općine Mirko Mališ:
– Prije svega moram pohvaliti našu direktoricu TZ ureda Anu Marunica za sjajnu ideju ove izložbe koja je, pokazalo se i danas na otvorenju, sjajna promocija naše općine. Hvala svim domaćim autorima fotografija i pozivam ih da i u buduće bilježe svaki trenutak života naše općine. – rekao je prilikom otvaranja izložbe načelnik Mališ. Uz glzabu u stihove, Čačinčani su se tijekom programa mogli osvježiti domaćim slasticama čačinačkih domaćica te vrhunskim likerima ”Kap prirode” OPG Milovac iz Čačinaca.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

1504cacinackeskitnje2

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content