Tomislav Teri: Željko Dolački i Vlado Dominić trebaju biti udaljeni s dužnosti

Glavni tajnik Općeg sindikata MUP-a, Tomislav Teri, inače iz Gradine, posalo je medijima priopćenje vezano za pljačku Policijske uprave Zagrebačke u Heinzlovoj ulici u Zagrebu, kojom prilikom je iz ureda Željka Dolačkog nestalo 280.000 eura i 2 kilograma zlata. Priopćenje donosimo u cijelosti:
“Razvidno je da je učinkovitost i sigurnost na razini Policijske uprave Zagrebačke već odavno ravna nuli, ali ne zbog rada policijskih postaja koje rade maksimalno već je organizacija rada same Uprave upitna prvenstveno zbog problema sa načelnikom policijske uprave gosp. Goranom Burušićem koji se zajedno sa načelnicima Službi u Policijskoj upravi, koje je on birao, gledaju kako bi ostali na svojim radnim mjestima i isključivo za svoj nerad okrivljuju policijske službenike na terenu.
Sve policijske postaje, pa tako i Policijska uprava Zagrebačka imaju video nadzor, koja bi trebala nadzirati Služba za informacijsku sigurnost kabinetu ministra odnedavno postoji, ali očito kao i mnoge druge postoji samo na papiru, te je sama sebi svrha.
Vrlo je upitno da li je cilj provale bio novac i zlato ili je to samo prikrivanje krađe dokaznih materijala.
Činjenica je da sve ukazuje na smišljenu provalu, te je netko iznutra dao informaciju za to, ili oni kome je to oduzeto, a znalo se je da je to pohranjeno u sefu ureda načelnika Službe organiziranog kriminala Željka Dolačkog, u zgradi PUZ-a u Heinzelovoj 70.
Nadalje, činjenica je da se dokazni materijal mora predati Državnom odvjetništvu, odnosno sudu, obično u roku od 30 dana. Ovdje se radi o organiziranoj provali jer nema logike da se snosi toliko rizika, a da se ciljano ne zna što je u sefu. Vjerojatno cilj provale nisu bili novaci i zlato nego vjerojatno nešto drugo, ali je upitno dali postoji točan popis dokumenata koji su bili u sefu, stvarni popis onakav kakav bi nekom odgovarao !
Bilo bi poželjno sve načelnike i osobe koje imaju dostupnost ulasku u prostorije PUZ-a nakon radnog vremena podvrgnuti poligrafskom ispitivanju i privremeno udaljiti iz službe !
Naše mišljenje je da je odavno bilo vrijeme da gosp. ministar Vlaho Orepić izvrši nadzor svih Policijskih uprava i da se konačno razriješi Glavni ravnatelj MUP-a gosp. Vlado Dominić jer je on osobno odgovoran za nerad načelnika policijskih uprava koji su imenovani po političkoj podobnosti bivšeg ministra gosp. Ranka Ostojića.
Jedino rješenje je odmah „još jučer“ izvršiti nadzor rada svih načelnika policijskih uprava i one koji su odgovorni odmah razriješiti dužnosti bez obzira na trajanje mandata.
Mislimo da načelnik PU Zagrebačke i načelnika Službe organiziranog kriminala Željka Dolačkog, odmah moraju biti udaljeni s dužnosti, a isto tako i Glavni Ravnatelj policije gosp. Vlado Dominić.
Policijski službenici koji su bili na osiguranju zgrade najmanje su krivi jer je očito da je ovo sve smišljeno na razinama koje prelaze okvire samog MUP-a, ovo je pitanje sigurnosti cijele države !
ZATO ZAHTJEVAMO HITNU SJEDNICU VLADE RH PO PITANJU TOGA.
GLAVNI TAJNIK OS MUP-a
TERI TOMISLAV.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content