Vlada RH donijela odluku o obustavi postupka sanacije u zdravstvu – Opća bolnica Virovitica vraćena Virovitičko-podravskoj županiji, nova uprava u roku od 15 dana

Vlada Republike Hravatske je na svojoj 13. sjednici u srijedu, 6. travnja, na prijedlog ministra zdravlja Daria Nakića, donijela Odluku o obustavi postupka sanacije u 31 ustanovi u zdravstvu, među kojima je i Opća bolnica Virovitica čiji dug je narastao na čak 69 milijuna kuna.

Iznos dugovanja prije i poslije sanacije ostao je isti, oko 2 milijarde kuna, a jedino što je u sanaciji postignuto jest da su ljudi koji su vodili te ustanove bili imenovani na funkcije bez da je proveden javni natječaj. Uz sva postojeća dugovanja koja postoje u sustavu zdravstva, takav model nije održiv– rekao je ministar Nakić.

Sanacija u zdravstvu nije donijela očekivane rezultate te će ustanove biti vraćene osnivačima, odnosno, u našem slučaju Virovitičko-podravskoj županiji.

Prava i obveze između ministarstva nadležnog za zdravstvo, Virovitičko-podravske županije i Opće bolnice Virovitica utvrdit će se posebnim sporazumom. Najkasnije u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, osnivač Zdravstvene ustanove imenovat će članove Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica sukladno posebnom propisu.

(www.icv.hr; vlada.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content