Zelena čistka u Pitomači

Povodom Dana Planeta zemlje koji se obilježavao 22. travnja, a u sklopu projekta „Čista Drava je prava“, nositelj projekta udruga Rekreacijsko društvo „Zeleno srce“, s partnerima Općinom Pitomača i Turističkom zajednicom općine Pitomača, proveo je radnu akciju čišćenja i uređenja izletišta uz rijeku Dravu kod križničkog mosta.

Akcija je obuhvatila čišćenje zelenih površina, postavu postolja za koševe za otpad i kontejnere za selektivno prikupljanje otpada, obnovu postojećih klupa i stolova te postavu novih, kao i postavu edukativne ploče s pravilima ponašanja u prirodi i ekološkim porukama.

Projekt je odabran između 136 prijava u okviru javnog natječaja koji je  INA –  Industrija nafte d.d. raspisala kroz Program za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2015 -Zeleni pojas.

Osim na Križnici i oko mosta mještani općine Pitomača čistili su na još nekoliko mjesta, kroz sva naselja. Tako je mjesni odbor naselja Dinjevac, u suradnji s Udrugom žena Dinjevac i N.K. Podravec iz Dinjevca čistio svoje naselje.

KUD Otrovanec uređivao je svoje naselje i izviđački odred “Bilogorci” čistio je Sedlaricu.
Korisnici zajamčene minimalne naknade čistili su Kladarski breg kod “Podravske strehe”, članice KUD-a “Petar Preradović” čistile su Grabrovnicu, zaposlenice Knjižnice i čitaonice Pitomača uključile su se u čišćenje općine kao i njegovateljice u programu za “Pomoć u kući”. Očišćena su i sva ostala naselja općine Pitomača.

Očišćena su i sva ostala naselja općine Pitomača.


(www.icv.hr, vk, www.pitomaca.hr, Foto: KŽ, VK, IG, INJ, IH, www.facebook.com )

Invalid Displayed Gallery

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content