Zelena čistka – Zajedničkim snagama očistit ćemo naš okoliš…

Grad Orahovica već 5. godina za redom uključuje se u kampanju Zelena čistka, koja omogućava aktivno uključivanje građana Orahovice u rješavanje problema vezanih za očuvanje okoliša i prirode. Ovogodišnja eko akcija održat će se u petak 22. i subotu 23. travnja 2016. godine.
Iz Gradske uprave upućuje se poziv svim udrugama, Mjesnim odborima i školama na području grada da se uključe u najveću eko kampanju, a ovim putem pozivamo i sve sugrađane da daju svoj doprinos očuvanju okoliša i prirode te da se pridruže čišćenju 22. travnja kada Red vitezova Ružice grada, plivački klub i udruga P.A.U.K. organizirati čišćenje šetnice prema Jezeru (stara pruga), Vinsku cestu od Merkura do jezera i put kroz šumu prema Ružica gradu.
Prije samog početka akcije u organizaciji navedenih udruga održati će predavanje „Taj čudesni planet Zemlja“ ispred škole u prostoru bivšeg dječjeg igrališta s početkom u 16,30 sati.
Drugog dana akcije 23. travnja Lovačka udruga „Vepar“ organizira čišćenje šuma lovišta i to na lokacijama:
Šumeđe- Stara Jošava – Nova Jošava
Orahovica – Merkur
Groblje Orahovica – Pištana
Ljeska – Kokočak
Kontakt osoba za prijavu za sudjelovanje, ali i sve detalje vezane uz provedbu akcije je Nikola Klepač, komunalni redar 099/730 4802, , a svi sudionici se mole da ponesu potreban alat za čišćenje otpada(grablje, lopate isl.).

(www.orahovica.hr)

zelenacistka04-2014-001

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content