2. zlatni Orah – natjecanje slastičara u Orahovici jamči vrhunski kulinarski spektakl

U organizaciji Udruge kuhara grada Orahovice te suorganizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednica grada, 2. lipnja će u Orahovici biti održano 2. međunarodno natjecanje slastičara ”Zlatni Orah”. Manifestacija će biti će održana u hotelu ”Dukat” u Orahovici, a riječ je o manifestaciji koja jamči veliki kulinarski spektakl i najavljeni su ponajbolji slastičari iz Hrvatske te vrhunski majstori slastica iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Srbije,….

Isto tako, u posebnoj kategoriji natjecat će se mladi slastičari, učenici strukovnih škola iz Vinkovaca, Osijeka, Virovitice, Pitomače, Slatine i Orahovice:

– Tema natjecanja je orah kao autohtona namirnica ovoga kraja te simbol grada Orahovice, što govori da nam je kroz ovu manifestaciju želja promovirati gastronomiju ovoga kraja, a kako nam dolaze gosti iz raznih zemalja i turizam cijele Virovitičko-podravske županije. Naglašavamo da će se na završnoj svečanoj večeri nakon natjecanja, svojim autohtonim jelima predstaviti restorani i hoteli Virovitičko-podravske županije i Slavonije, čime želimo još više podebljati promociju gastronomije naše Županije i cijele Slavonije. Sudačko povjerenstvo bit će sačinjeno od hrvatskih akademika kuharstva i slastičarstva te visokih kuharskih stručnjaka iz susjedne BIH članova Svjetske kuharske organizacije – WACS.
Tijek manifestacije pratit će svi vodeći elektronski i tiskani hrvatski mediji. Stručni pokrovitelj manifestacije je Hrvatski kuharski savez, a Zlatni pokrovitelj Podravka iz Koprivnice. Natjecanje će biti održano u dvije kategorije i to profesionalci i učenici strukovnih škola. Prvi Zlatni Orah, koji je održan 2013. godine, pokupio je sjajne kritike i pohvale pa je to sjajna najava i ovogodišnjeg i stoga smo sigurni da sve posjetitelje čeka vrhunski kulinarski spektakl. – rekao je predsjednik Udruge kuhara grada Orahovice Dražen Šafar. Tijek završne večeri glazbom će pratiti Suhopoljski tamburaši, a generalni pokrovitelji su Grad Orahovica i Virovitičko-podravska županija.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content