FOTO: Koncert povodom 130. godina Glazbene škole Jan Vlašimsky u Virovitici

Sto i tridesetu obljetnicu svog postojanja, Glazbena škola Jan Vlašimsky iz Virovitice obilježila je i u četvrtak 19. svibnja, izvrsnim koncertom na kojemu su sudjelovali profesori škole, učenici, te članovi HPD „Rodoljub“ iz Virovitice. Tom prigodom nastupali su solisti, dueti i terceti, a vrhunski glazbeni doživljaj dali su i tamburaški, harmonikaški i mješoviti orkestri, mješoviti pjevački zbor, te sastav Glazbene škole.

Repertoar je bio pomno odabran, od klasike, preko revijalne, do moderne glazbe, a sve to nagradila je velikim pljeskom mnogobrojna publika koja je dupkom ispunila kazališnu dvoranu, a orkestrima su ravnali Mirna Mihalković i Damir Mihaljević. Na kraju koncerta, svim učenicima, njihovim roditeljima, profesorima, HPD-u „Rodoljub“, suradnicima, a napose vjernoj publici zahvalio se ravnatelj Glazbene škole Damir Mihaljević, istaknuvši težnju da kvalitetnom edukacijom učenika od najranije dobi, praćenjem trendova europskih glazbenih učilišta, pomnim odabirom skladbi i dobrom suradnjom sa domaćim i stranim glazbenicima, Glazbenu školu i dalje drži u vrhu glazbenih škola u Hrvatskoj.

Da je to zaista i tako, posjetitelji su mogli vidjeti i na koncertu učenika koji je održan u srijedu 18. svibnja, te na ovom koncertu koji je održan dan kasnije. (www.icv.hr; bs)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content